Şanlıurfa'da İki Suriyeli Gazeteci Boğazları Kesilerek Öldürüldü

Suriyeli iki gazeteci, evlerinde Rambo bıçağı diye tabir edilen kesici aletle boğazları kesilerek öldürülmüş halde bulundu. Gazetecilerin IŞİD tarafından öldürüldükleri öne sürülüyor.

Şanlıurfa'da İki Suriyeli Gazeteci Boğazları Kesilerek Öldürüldü
Yayınlanma:

Şanlıurfa'da haftalık Arapça yayınlanan 'Ayn Vatan' gazetecinin yazı işleri müdürü İbrahim Abdulkadir ile muhabiri Firaz Hamadi bıçakla boğazları kesilerek öldürüldü. Suriyeli gazetecilerin IŞİD militanları tarafından öldürüldüğü sanılırken, 7 kişi gözaltına alındı.

İÇ SAVAŞTAN KAÇIP GELDİLER

Olay, öğle saatlerinde Atatürk Mahallesi'nde meydana geldi. Suriye'deki iç savaştan kaçarak Şanlıurfa'ya yerleşen ve kiraladıkları evde birlikte kalan gazeteciler İbrahim Abdulkadir ile Firaz Hamadi, kimlikleri saptanmayan kişi veya kişilerce bıçakla boğazları kesilerek öldürüldü.

YAKINLARI KANLAR İÇİNDE BULDU

Üç katlı binanın ikinci katındaki daireye gelen yakınları, onları boğazları kesilmiş kanlar içinde bulunca, polis ve sağlık görevlilerini aradı.

Verilen adrese gelen sağlık görevlileri gazeteciler İbrahim Abdulkadir ile muhabiri Firaz Hamadi'nin öldüğünü belirledi. Aynı zamanda Özgür Suriye Ordusu'na üye oldukları ileri sürülen Suriyeli gazetecilerin cesedi, yapılan incelemenin ardından otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.

sanliurfada-iki-suriyeli-gazeteci-bogazlari-kesilerek-olduruldu.jpg

IŞİD ALEYHİNDEKİ HABERLER YÜZÜNDEN TEHDİT ALDIKLARI ÖNE SÜRÜLDÜ

Bu arada bazı yakınları Suriyeli gazetecilerin IŞİD aleyhine haber yaptıklarını, bu yüzden tehdit aldıklarını ileri sürüldü.

7 SURİYELİ GÖZALTINDA

Polis olayla ilgili araştırma başlatan polis, bölgedeki güvenlik ve mobese kamera kayıtlarını incelemeye aldı. Polis, Suriyeli 2 gazetecinin cesetlerini bulan ve olay yerinde bekleyen 7 Suriyeliyi gözaltına alınarak ifadelerini almak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü.

Çifte cinayetle ilgili soruşturma sürdürülüyor.

"IŞİD ÖLDÜRDÜ" İDDİASI

Sputnik Türkiye muhabiri Hikmet Durgun, olayı twitter hesabından "IŞİD'e karşı olan Suriye uyruklu 2 gazeteci Urfa'da boğazı kesilerek öldürüldü. IŞİD'in yaptığından şüphe ediliyor. Ve Gelinen vahim durum. IŞİD Urfa'da kentin ortasında Suriyeli gazeteci İbrahim Abdülkadir ve Firas Hammadi'nin boğazını keserek öldürdü." şeklinde duyurdu.

sanliurfada-iki-suriyeli-gazeteci-bogazlari-kesilerek-olduruldu-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.