“ŞEB-İ ARUS” Törenleri, TRT’'den canlı yayınlanacak

“ŞEB-İ ARUS” Törenleri, TRT’nin 4 ayrı kanalından aynı anda naklen yayınlanacak.

“ŞEB-İ ARUS” Törenleri, TRT’'den canlı yayınlanacak
Yayınlanma:

Hz. Mevlâna’nın 744’üncü Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri (Şeb-i Arus)  17 Aralık Pazar günü; TRT Diyanet, TRT Müzik, TRT Haber ve TRT Avaz televizyon kanallarından naklen yayınlanacak.

 

Hz. Mevlâna’nın 744’üncü Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri (Şeb-i Arus)  17 Aralık Pazar günü; TRT Diyanet, TRT Müzik, TRT Haber ve TRT Avaz televizyon kanallarından naklen yayınlanacak. Uluslararası alanda en saygın organizasyonlar arasında yer alan Şeb-i Arus Törenleri, saat 19.00’da başlayacak ve başta Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olmak üzere; Asya, Avrupa ve Türki Cumhuriyetlerden izlenebilecek.

 

TRT’NİN NAKLEN YAYIN TIRI KONYA’YA GELİYOR

Türkiye’de sadece TRT bünyesinde bulunan iki adet naklen yayın tırından biri, Şeb-i Arus etkinliklerinin çekimlerinde kullanılmak üzere Konya’ya geliyor. 75 kişilik naklen yayın ekibinin de görev yapacağı çekimlerde; 14 Sabit Kamera, 2 JimmyJib Kamera, 1 Steadicam Kamera, 2 Robot Kamera ve Slow Motion Kamera kullanılacak. Yönetmenliğini Ali Bozkurt, Yapımcılığını ise Sibel Erdem’in üstlendiği programda, canlı yayının ön hazırlıkları için ekipler Cuma günü Konya’ya gelerek, törenlerin gerçekleştirileceği Konya Büyükşehir Belediyesi Spor ve Kongre Merkezinde incelemelerde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.