Seçgin: “Bu bir suikasttır”

BBP Konya İl Başkanı Osman Seçgin, 15 Temmuz gecesi yaşana darbe girişimini devletin bütünlüğüne ve demokrasiye yapılan bir suikast olarak değerlendirdi

Seçgin: “Bu bir suikasttır”
Yayınlanma:

Muhsin Yazıcıoğlu'nun, “Ordu göz bebeğimizdir ancak namlusunu millete cevirmiş tanka selam durmam” sözünü hatırlatan Büyük Birlik Partisi (BBP) Konya İl Başkanı Osman Seçgin, ordunun içine sızmış hainlerin olduğunu kaydetti. Darbe girişimin anlaşılmasıyla birlikte halkın cumhuriyete ve demokrasiye sahip çıktığına değinen Seçgin, “Milletimiz sokaklara inmiş, tankların önüne geçmiş Cumhuriyete ve demokrasiye sahip çıktı. Devlet ve millet el ele vererek büyük bir dayanışma örneği sergiledi ve kendi vatandaşına kurşun sıkan kendi meclisine bomba atan bu alçakça girişimi geri püskürttü. Ülkemizde ordu içerisine sızmış işbirlikçi hainlerin planlarıyla gelişmiş olan alçakca bir hadise yaşandı. Yaşanan bu olay devletin bütünlüğüne ve demokrasiye yapılmış bir suikasttır” dedi.

SEÇGİN, AYRINTILARA DİKKAT ÇEKTİ

ÜDarbe girişiminde bulunanların Muhsin Yazıcıoğlu suikastı davasında yargılandığına dikkat çeken Seçgin, “Parti olarak geçmişten bugüne hem darbeye hem de darbecilere karşı olan bir misyona sahibiz. Karanlık güçlerin kol gezdiği bugünlerde vatandaşımızın sağduyulu ve itidalli davranması birlik ve beraberliğimizi perçinleştirecek. Yine darbe gecesi yaşananlardan dikkat çeken bir konu ise 25 Mart 2009 'da şehit genel başkanımız Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopterinin düşürülmesi davasında yargılan kişi ve grupların bu olayın içerisinde etkin rol oynamasıdır. Bu sebeple Muhsin Yazıcıoğlu suikastının da bir an önce ortaya çıkarılması ve Türk milleti nezdinde bu olayın aydınlatılması da büyük bir önem taşıyor. Şehitlerimize Allahtan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyor ve bu hain oyunun müsebbiplerinin bir an önce cezalandırılmasını temenni ediyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.