Şehit Özel Harekatçı Baysan'ın ismi Konya'da yaşatılıyor #KonyaHaber

Bir dönem Konya'da da görev yapan ve 15 Temmuz'da FETÖ'cü hainlerin alçak saldırısında şehit düşen Özel Harekat Şube Müdürü Ufuk Baysan'ın ismi KTO Karatay Üniversitesi'ndeki amfiye verildi.

Şehit Özel Harekatçı Baysan'ın ismi Konya'da yaşatılıyor #KonyaHaber
Yayınlanma:
Ufuk Baysan 42 yaşındaydı. 4. Sınıf Emniyet Müdürü olan Özel Harekatçı Baysan, tam bir meslek aşığıydı. Meslek hayatı hep vatan mücadelesi vermekle geçti. Öyle ki, iki kez kendi isteğiyle Hakkari'ye tayin oldu. Batı'da görev yaptığı dönemlerde ise adını hep Doğu Anadolu'daki geçici görev listelerinin en başına yazdırdı.

İki çocuk babası Baysan, son olarak Özel Harekat Daire Başkanlığı'nda Şube Müdürü olarak görev yapıyordu.
 
PKK'nın 2015 yılında çukurlar kazarak özerlik ilan etmeye kalkıştığı Cizre'ye gözünü kırpmadan gitti. TSK, istihbarat birimleri ve emniyetin ortak yürüttüğü operasyonlarda bin 500 özel harekat polisinin başında görev aldı.
 
Sokak çatışmalarının yaşandığı bölgede, hainlere Cizre'yi dar eden ekibin başındaki isim, birçok meslektaşını şehit vermenin üzüntüsünü yaşadı.

FETÖ ÜYESİ HAİNLER BOMBALADI

FETÖ'nün 15 Temmuz ihanet gecesinde de Ankara'daydı. Kalkışmayı öğrenir öğrenmez görev yerine koştu. Genelkurmay Karargahı'nın hainler tarafından ele geçirildiğini öğrenen Baysan, hemen ekibini topladı.
 
Özel Harekat Daire Başkanlığından çıkış yaptıkları sırada ise F-16'lar bulundukları yere ilk bombayı attı. Bunun üzerine, sürekli birlikte görev yaptığı Turgut Solak'a, "Aydınlatma direğine ateş et" diye emretti.
 
Ekibini ve kendisini hainlerin hedefinden çıkarmaya çalışırken, bu sırada kendisini merak eden bir arkadaşı telefonla aradı. Arkadaşına da "Bomba atıldı zor kurtulduk. Genelkurmay'a gidiyoruz" dedi. Ancak bu sözler, kahramanın da son sözleri oldu. Bu esnada hainlerin attığı ikinci bomba, Baysan'ı şehit etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.