Selçuklu Belediyesi 60 bin ağacı kesilmekten kurtardı #KonyaHaber

Selçuklu Belediyesi, geri dönüşüm projeleriyle ekonomiye katkı sağlıyor. 2017 yılının ilk 6 ayında yapılan geri dönüşümlerle 37 milyon 562 bin kwh enerji ve 1 milyon 162 bin 200 kilo hammadde tasarrufu sağlandı.

Selçuklu Belediyesi 60 bin ağacı kesilmekten kurtardı #KonyaHaber
Yayınlanma:

Hayata geçirdiği temizlik ve geri dönüşüm projeleri ile Çevre Bakanlığı tarafından “Çevre Beratı” ile ödüllendirilen Selçuklu Belediyesi yürüttüğü geri dönüşüm projeleri ile hem doğayı koruyor hem de ülke ekonomisine ciddi katkılar sağlıyor.

Atıkları toplama ve geri dönüşüme kazandırma projesini başarıyla yürüten Selçuklu Belediyesi, gerçekleştirdiği çevreci projelerle geleceğe emin adımlarla yürüyor.

Geri dönüşüm projesi ile yılın ilk 6 ayında 3577 ton kağıt toplanırken 60.809 ağaç kesilmekten kurtarıldı. 

Geri dönüşüm konteynerleri, iç mekan kutuları ve geri dönüşüm poşetleri ile atıkları toplayan Selçuklu Belediyesi, çevrenin korunmasını sağlamak ve atıkların da daha düzenli ve ekonomik olarak toplanması amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda hayata geçirilen atık getirme merkezinin pilot uygulaması Selçuklu Belediyesi hizmet binası bahçesine ve Akıncılar Parkı'na gerçekleştirdi.

Atık getirme merkezinde bitkisel atık yağ, atık pil, küçük elektronik eşya atığı, plastik toplama ünitesi, cam toplama ve metal toplama ünitesi yer alıyor.

Ambalaj atıklarının kaynağında ayrı toplanarak yeniden ekonomiye kazandırılması için uygulamalar yapan Selçuklu Belediyesi, bu doğrultuda da kamu kurumları, okullar, alışveriş merkezleri ve konutlardan çıkan ambalaj atıklarını haftalık programlar çerçevesinde topluyor ve ham madde olarak yeniden ekonomiye kazandırılıyor.

Selçuklu Belediyesi, 2017 yılının ilk 6 ayında 8.944 ton karışık ambalaj atığı, 2.683 ton plastik toplarken 37.562.000 kwh enerji tasarrufu sağladı. Ayrıca 1.790 ton cam toplanarak 179.000 lt benzin tasarrufu, 894 ton metal toplanarak 1.162.200 kg hammadde tasarrufu sağlanmış oldu.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.