Selçuklu'ya yeni pazar yeri! #konyahaber

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yapımına devam edilen Esenler Mahallesi kapalı pazar yerinde incelemelerde bulundu.

Selçuklu'ya yeni pazar yeri! #konyahaber
Yayınlanma:

Sosyal belediyecilik faaliyetleriyle Türkiye'de öncü olan Selçuklu Belediyesi, ilçeye yeni sosyal yaşam alanları kazandırmaya devam ediyor.

Altyapı çalışmalarının yanı sıra prestij eserlerden kültürel faaliyetlere birçok alanda örnek projeler hayata geçiren Selçuklu Belediyesi, vatandaşlardan gelen istek ve önerileri de dikkate alıyor. Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Esenler Mahallesi sakinlerinin isteği üzerine yapımına başlanan kapalı pazar yerinde incelemelerde bulundu.

Selçuklu Belediyesi’nin tüm mahallelere bir program dahilinde hizmet götürdüğünü ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Esenler ve Akşemseddin Mahallelerimize hizmet edecek kapalı pazar yeri inşaatımız hızla devam ediyor. Daha önce Binkonutlar pazar yerini kapalı hale getirmiştik. Burası, üstü kapalı ve etrafı alüminyum kepenklerle kapatılmış, Selçuklu standartlarında ikinci pazar yerimiz. 2 Milyon TL’ye mal oldu ve birkaç ay içerisinde tamamlanarak vatandaşlarımıza hizmet vermeye başlayacak” dedi.

Selçuklu’daki pazar yerlerini belli bir standarta ulaştıracaklarını ifade eden Başkan Altay, “Şuanda hazırlığını yaptığımız 5 pazar yerimiz daha var. Onlarda en kısa sürede ihale edilerek Selçuklu’ daki tüm pazar yerlerini belli bir standarta ulaştırmaya çalışıyoruz. Burada hem satıcılarımız için hem de mahallelerdeki kardeşlerimizin daha iyi hizmet alabilmesi için her şey düşünülmüş durumda. Yaz aylarında kepenkler açılarak daha ferah bir ortam oluşturulurken kışın kepenkler kapatılarak tamamen kapalı bir ortam oluşturuluyor. Selçuklumuza, Akşemseddin ve Esenler Mahallelerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Esenler Kapalı Pazar Yeri 3 bin 600 m²lik alanda çelik konstrüksiyon üzerine sandviç panel çatı kaplama olarak inşa edildi. Etrafında alüminyum kepenklerin olduğu pazar yeri mevsim koşullarına göre rahatça kullanılabilecek.  Esnaf ve vatandaşların konforu düşünülerek yapılan pazar yerinin yağmur oluklarında kar ve buz eritme sistemi bulunuyor. Esenler ve Akşemseddin Mahallelerine hizmet verecek olan kapalı pazar yeri 2 Milyon TL’ye mal oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.