SELÇUKSEM’den tribünlerde öfke kontrolü eğitimi

Selçuk Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (SELÇUKSEM) Konyaspor Kulübü ve Nalçacılılar Taraftar Grubunca düzenlenen “Fair Play Tribünde Başlar” eğitim programı, Selçuk Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

SELÇUKSEM’den tribünlerde öfke kontrolü eğitimi
Yayınlanma:

Selçuk Üniversitesi Merkezi Derslikteki eğitim programına, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Okka, Konya İl Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan Andı, Konyaspor Kulübü Başkanı Ahmet Şan, Konyaspor Başkan Vekili Fatih Yılmaz, Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Konyaspor Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Hakan Salim Çağlayan, SELÇUKSEM Müdürü Doç. Dr. Birol Gülnar, Nalçacılılar Taraftar Grubu Başkanı İbrahim Apalı, öğretim üyeleri ve taraftarlar katıldı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Nalçacılılar Taraftar Grubu Başkanı İbrahim Apalı, yeni bir stadyum, yeni bir taraftar profili oluşturma adına yola çıktıklarını belirterek, “Stadyumlarda, sporda teröre giden eylemlerden taraftar grubumuz olarak rahatsızlık duyuyoruz. Yeni stadyumda, yeni taraftar profili oluşturmaya başladık. Selçuk Üniversitemizin katkılarıyla Fair Play Eğitim Programı'nı düzenledik. Bu programında başta Selçuk Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Şahin olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ederim" dedi.

“Bu örnek taraftarlığı her yere yayacağız”
Konyaspor Kulübü Başkanı Ahmet Şan ise eski stattaki yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen yeni statta olumsuz bir durum yaşamadıklarını ve münferit birkaç cezalar olduğunu ifade ederek, “Yeni stadımızla birlikte Nalçacılılar taraftar grubu olarak muazzam bir değişim oldu. Tüm Türkiye ve dünyaya örnek oldular. Bu örnek taraftarlığı her yere yayacağız. Hocalarımız sizlere öfkeyi, şiddeti nasıl önleriz gibi eğitimler verecekler. Türkiye’de bir ilk, hatta dünyada ilk. Bu eğitimle dünya Türkiye’den, Konya’dan bahsedecek” diye konuştu.

“Konyasporlu olmaktan gurur duyuyorum”
Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Okka da, insanların hayatlarında aidiyetlerine bağlı olarak gurur duyduğu anlar olduğunu kaydederek, “Bir Müslüman Türk evladı olmaktan gurur duyuyorum. Konyalı olmaktan gurur duyuyorum ve Konyasporlu olmaktan gurur duyuyorum. Şu anda sahamızla siz tarafların fedakar davranışlarıyla bu takım inşallah çok güzel yerlere gelecektir. Selçuk Üniversitesi olarak bu eğitimle sizlere ev sahipliği yapmaktan son derece mutluluk duyuyorum. Türkiye, hatta dünyada ilk olan bu eğitimin hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Eğitim programın ardından katılımcı taraftarlara sertifika verilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.