SELFİE, BURUN ESTETİĞİNİ ARTTIRDI

SELFİE, BURUN ESTETİĞİNİ ARTTIRDI

SELFİE, BURUN ESTETİĞİNİ ARTTIRDI
Yayınlanma:

Globalleşme ve Facebook, İnstagram gibi sosyal medya uygulamaları ile insanlar artık dış görünüşüne çok daha önem verir hale geldi. Günümüzde insanlar fotoğraflarda daha güzel çıkmak adına estetik ameliyatlara yöneldi. Bu ameliyatlardan  biride burun ameliyatı.  Türkiye’de en çok yapılan estetik ameliyatı olan burun ameliyatı ile ilgili Medova Hastanesi’nde Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Dr. Mehmet Öztan ile tüm bilinmeyenleri konuştuk.

 

 Genellikle nefes problemi ve  sadece estetik kaygı ile  burun ameliyatına insanların  başvurduklarını dile getiren Mehmet Öztan, estetik ameliyatlara medyanın etkisi ile ilginin arttığını belirtti. Öztan, “ Globalleşme ile insanlar sosyal medyada artık görüntüye çok önem verir hale geldi. İnsanlar Facebook, İnstagram hesabından fotoğraf  paylaşıyor. Hangi açıdan daha güzel çıkıyorsa o açıdan fotoğraf çekmeye uğraşıyor. Burun bu konuda çok önemli bir yere sahip. Yüzümüzün ortasında ve yüzün genel hattını belirleyen en önemli organlardan birini oluşturuyor. Bunun için özellikle gençler daha çok resimlere bakarak resimlerde burnu takıntı haline getirmeye başladı. Neden benim burnum bozuk ünlülerin ki gibi değil diye takıntı yapmaya başladı. İleri derecede bir takıntı varsa psikolojik tedavi gerekebilir ama eğer hastanın mazereti makul ise biz ameliyata ikna oluyoruz. Bazı hastalar geliyor nefes problemi yok burun orantısı çok iyi o zaman hala burun ameliyatı olmak istiyorsa da o kişiye ameliyat yapmaktan kaçınıyoruz.” dedi.

 

“ERKEKLERDE ESTETİĞE ÖNEM VERMEYE BAŞLADI”

Yüzde 78 oranında önceki yıllarda daha çok kadınlar tarafından tercih edilen bir ameliyat olduğunu ifade eden Öztan, bu oranın 2- 3 yıldır yarı yarıya eşit olduğunu söyledi. Öztan, “ Kadın ve erkek oranı eşitlendi artık erkeklerde estetiğe ilgi duymaya başladı. Kadınlar gibi sadece burun ameliyatı değil diğer farklı alanlarda da görselliğe önem veriyorlar. Medyanın etkisi ile burun estetiği ameliyatları her geçen gün çığ gibi büyüyor.” dedi.

Burun estetiği ameliyatının  18 yaşından itibaren yapılmaya başlandığını söyleyen Öztan, burunun ve kıkırdak yapısının 18 yaşından sonra oturduğunu  bu yaştan sonra yapılan değişikliklerin kalıcı olduğunu vurguladı.

 

“SİGARA HASTANIN İYİLEŞMESİNİ GECİKTİRİYOR”

Ameliyatın 1,5 veya 2,5 saat arasında yapılacak olan işleme ve hastaya göre  değişebileceğini söyleyen Öztan, yapılan burun ameliyatı ve iyileşme süreci hakkında şu bilgileri verdi: “ Ameliyat öncesinde gerekli tetkikleri yaptırıyoruz. Daha sonra hastayı ameliyata alıyoruz. Ameliyat bitince hastayı özel bir odaya alıp ayılma sürecinde şişlikleri ve morlukları önlemek için sık sık buz uygulaması yapıyoruz. Birinci gün sonunda tamponu çıkarıyoruz hasta evde istirahata alınıyor. Sonra hasta bir hafta sonra işine dönebiliyor. Şişlik olabiliyor ama yüzde 80’lik kısmı bir ayda tamamlıyoruz. Kalan kısmı ise 6 ay bazen bir yıla kadar uzayabiliyor. Tam olarak kemik yapısının oturması tam bir yılda oluyor. Burun ameliyatlarında yüzde 15 oranında dünya genelinde ikinci bir ameliyat gerekebiliyor. Hasta eğer sigara içiyorsa ameliyat öncesi 2 hafta ameliyat sonrası da iki hafta bırakmasını öneriyoruz. Sigara hastanın  iyileşmesini geciktiriyor,  ödemlerin, şişliklerin azalmasını ve anesteziden uyanmasını geciktiriyor.” ifadesini kullandı.

Türkiye’nin burun estetiği alanında çok büyük ilerleme kaydettiğini söyleyen Öztan, pek çok hekimin bu konuda yurtdışına konuşmacı olarak gittiğini belirtti.

Son olarak Öztan, burun ameliyatı olmak isteyen hastalara tavsiyede bulundu. Burun ameliyatının  korkulacak bir ameliyat olmadığını ve yeni gelişen teknolojiler vasıtasıyla daha kolay yapılabildiğini ifade etti.    

GAMZE ERDOĞAN  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.