‘Sendikacılıkta siyaset olmaz’

Sendika olarak en büyük problemlerinin örgütlenme olduğuna işaret eden Demiryol-İş Sendikası Konya Şube Başkanı Adem Gür, Sendikaların siyasi görüşünün olmağının önemle altını çizdi.

‘Sendikacılıkta siyaset olmaz’
Yayınlanma:

ADEM GÜR KİMDİR? 

Adem Gür, 1973 yılında Konya’nın Akşehir ilçesinde doğdu. Meslek Lisesi Elektrik bölümü mezunu olan Gür, 18 yıldır Devlet Demir Yollarında çalışıyor. 1997 yılında Tülomsaş’ da ( Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi A.Ş) çalışan Demiryol-İş Sendikası Konya Şube Başkanı Adem Gür, daha sonra Ankara’da bir motor fabrikasında çalışmaya başladı ve 2001 yılında ise Konya’ya geldi. Uzun yıllardır Demir yollarında çalışan Gür,  daha sonra yapılan seçimlerde Demiryol-İş Sendikası Konya Şube Başkanlığına seçildi.

SENDİKANIZ HAKKINDA BİLGİ VERİR MİSİNİZ?

Sendikamızın çok köklü bir geçmişi vardır.  1952 yılında kurulan sendikamız zor şartlar altında kurulmuş, oldukça deneyimli ve hak mücadelesi veren bir sendikadır. Bu yüzden Demiryol- İş bizim şanımız, şerefimiz, onurumuz ve mücadelemizdir. Bizim sendikamızın geleneği her zaman insanları kaynaştırmak olmuştur ve iş yerini bitirmek amaçlı değil de,  iş yerini yüceltmek amaçlı olan bir sendikadır.

KONYA ŞUBESİ OLARAK FAALİYET ALANLARINIZ NELERDİR? 

Konya şubesi olarak faaliyet alanlarımız oldukça geniş. Faaliyet alanlarımız Niğde’den başlayıp Afyonkarahisar’a kadar olan alanı kapsıyor. Yani burada 20 istasyon dâhilinde üyelerimiz ile birlikte çalışma içindeyiz. Bunun yanında raylı sistemlerimiz ile ilgili bir çalışma içine de girdik. 

SENDİKACILIK ÇOK ZOR…

Sendikacılık gerçekten çok zor. Özellikle şu dönemlerde örgütlenmek daha zor. Her şey siyasi baskı olarak önümüze çıkıyor. Örgütlenmek bizim en doğal hakkımız ama bu da bazen insanların işlerinin kaybetmesine neden oluyor. Bizle de bunun böyle olmasını istemiyoruz. Bir taraftan bu ve bunun gibi zorluklarla uğraşırken, diğer taraftan ise başka türlü olan zorluklarla mücadele ediyoruz. Bu zorlukların giderilmesi için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz ve mücadelemizi bırakmayacağız. 

SENDİKA OLARAK KAÇ TANE ÜYENİZ VAR?

Şu anda Konya’da 384 tane üyemiz var. 154 kadar da taşeron işçisi olan arkadaşlarımız var. Tabi bizim hedefimiz bu sayıyı 3 binin üzerine çıkarmak. Tabi arkadaşlarımızın güzel çalışmaları var. Biliyorsunuz Antalya’da bizlere bağlı. Bunlarla beraber 3 bini geçeceğimizi düşünüyorum. 

EN ÖNEMLİ SORUNUMUZ ÖRGÜTLENME…

Sendika olarak bizlerin en önemli sorunu örgütlenme maalesef. Bunda da siyasi görüş önümüze çıkıyor ama şöyle de bir şey var. Sendikaların siyasi görüşü yoktur. Olmaması da gerekiyor zaten. Bizim rengimiz hak, adalet ve mavi iş elbisemizdir. Bundan başkası bizi fazla ilgilendirmez. Ama şu anda en büyük zorluk örgütlenmede ki siyasi baskıdır. İlgili yerlerle iletişme geçerek bu konuda yapılması gereken çalışmaları yaptık. İnşallah nbu konuda bir çözüm sunacaklardır.

(Kader EŞİYOK)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.