Sertay Gürsu: "Karakterli bir takımız"

Selçuklu Basket’in deneyimli skoreri Sertay Gürsu, takımın çok düzgün ve karakterli oyunculardan kurulu olduğunu belirterek, “Takım olarak birbirinize çok bağlıyız. Bu kenetlenme de başarıyı getiriyor” dedi

Sertay Gürsu: "Karakterli bir takımız"
Yayınlanma:

Basketbol liglerinin deneyimli isimlerinden olan Sertay Gürsu, sezon başında ikinci Konya macerasına başladı. Daha önce de Selçuk Üniversitesi’nde forma giyen tecrübeli oyuncu, Anadolu’da Bugün Spora önemli açıklamalarda bulundu.

Ligde başarılı bir sezon geçirdiklerini belirten Sertay, “Şu ana kadar bence iyi bir iş çıkardık. Geç kurulmamıza ve yaşadığımız olumsuzluklara karşın iyi bir sezon geçiriyoruz. Arada talihsiz mağlubiyetler de vardı ama daha sonra bu yenilgilere iyi reaksiyon verdik. En son evimizde iyi oynamamıza rağmen kaybettik. Bandırma Kırmızı karşısında kazanmamız gereken bir maçı kaybettik. Yine bir reaksiyon verip ilk devreyi galibiyetle tamamlamak istiyoruz. Sezonun ikinci yarısında da bu ivmemizi sürdürmek amacındayız” dedi.

KENETLENME BAŞARIYI GETİRİYOR

Takımda arkadaşlığın çok iyi olduğunu dile getiren 30 yaşındaki oyuncu, “Çok düzgün ve karakterli bir takıma sahibiz. Takım olarak birbirimize çok bağlıyız. Krize girsek de hemen çıkabilecek kapasite insanlar var. Bu yüzden çok şanlıyız. Herkes birbirine her konuda yardımcı oluyor. Bu kenetlenme de başarıyı getiriyor” diye konuştu.

PİLEPİC BİZİM TAKIM İÇİN ÖNEMLİ

Sertay Gürsu, Fran Pilepic’in parmağının kırılması sonrasında daha çok sorumluluk alıp iyi performans göstermesini de değerlendirerek şunları söyledi: “Fran Pilepic bizim takım için önemli oyunculardan biri. O yokken daha fazla süre aldım ve takıma da performansımla yardımcı olmaya çalıştım. 2 hafta iyi performans gösterdim. İyi performansın kazanınca anlamı oluyor tabii ki. Şimdi onun dönmesini bekliyoruz, ona da ihtiyacımız var. Umarım en kısa zamanda yeniden takıma katılır.”

NEYİN OLACAĞI BELLİ OLMAZ

Ligde iyi bir konumda olduklarını dile getiren Sertay, “Şimdiden sezonu nasıl biteceğimizi konuşmak için erken. Çünkü zorlu bir lig ve neyin olacağı belli olmuyor. Her maç bizim için önemli. Öncelikli olarak Petkimspor maçını kazanmaya odaklandık. Ama sezon sonu hedefimiz tabii ki play-off. Zaman ilerledikçe hedeflerimizi yükseltmek istiyoruz ve play-off’a iyi bir yerden girmek amacındayız” ifadelerini kullandı. 

FATİH ŞEKER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.