Seydişehir kalkınma şöleni 1-6 Ağustos'da

Konya’nın Seydişehir İlçe Belediyesi, Seydişehir'in kültürünü gelecek nesillere aktarmak ve tanıtmak amacıyla 1-6 Ağustos tarihleri arasında Kuğulu Mesire Alanında Kalkınma Şöleni düzenleyecek.

Seydişehir kalkınma şöleni 1-6 Ağustos'da
Yayınlanma:

Şölen boyunca Seydişehir'in kültürü her yönüyle tanıtılacak ayrıca ünlü sanatçılar Seydişehirlilerle buluşacak. Seydişehir Belediyesin ilkini düzenleyeceği Kalkınma Şöleni unutulmaya yüz tutmuş gelenekleri yeniden yaşatmayı Seydişehir'in bölgede ve ülkemizde tanıtılmasını hedefleyen bir organizasyon olacağı belirtildi.

Seydişehir’in ilk kez böyle büyük bir şölene ev sahipliği yapacağını belirten Belediye Başkanı Mehmet Tutal, “1-6 Ağustos tarihlerinde düzenleyeceğimiz kalkınma şöleni ile ilçenin doğal, tarihi ve kültürel varlıklarını güzellik ve özelliklerini tanıtmayı amaçlıyoruz. Aynı zamanda ilçenin ekonomisine de katkı sağlayacak şölen, birlik ve beraberlik duygusunu pekiştirerek sosyal yaşantıyı hareketlendirecektir. 6 gün sürecek şölende spor müsabakaları, yarışmalar, animasyon gösterileri, folklor gösterileri ve sevilen sanatçıların konserleri olacak. Bu yıl ata sporumuz yağlı güreş karşılaşmaları da yine Kuğulu Festivali’nde gerçekleştirilecek. Doğal güzellikleri ile Kuğulu Park’ta gerçekleştireceğimiz kalkınma şölenimize Seydişehirli hemşehrilerimi, çevre ilçelerimizi ve Seydişehir’i görmek isteyen, özlem duyan herkesi davet ediyorum” dedi.

0-6 Ağustos tarihleri arasında Kuğulu'da düzenlenecek olan Kalkınma Şöleni kapsamında sahne alacak sanatçıların Resul Dindar, Oğuz Yılmaz, Coşkun Sabah, Buray, Kutsi, Orhan Hakalmaz gibi isimler olduğu belirtildi. Ayrıca şölende, Kırkpınar Başpehlivanları Recep Kara ve Mehmet Yeşil 'in de katılacağı yağlı güreşlere de ev sahipliği yapacağı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.