'Sibirya soğuklarında' ücretsiz spor yapma imkanı

Hava sıcaklığının sıfırın altında 35 dereceye düştüğü Erzurum'da spor salonlarında ücretsiz spor yapan kadınlar, sıcak ortamda sağlıklı yaşam için çaba sarf ediyor.

'Sibirya soğuklarında' ücretsiz spor yapma imkanı
Yayınlanma:

Erzurum'da Yakutiye Belediyesi tarafından sağlanan imkanlarla spor salonlarında ücretsiz spor yapma imkanı bulan ev hanımları, aerobik, plates ve zumba yaparak obeziteye karşı savaşıyorlar.

Kentin Yakutiye ilçesindeki ev hanımları, belediyenin sağladığı imkanlar ile spor yapıp obezite ile savaşmaları için ücretsiz servislerle evlerinden alınarak spor salonuna getiriliyor, sporlarını yaptıktan sonra tekrar evlerine bırakılıyor.

Dışarıda hava sıcaklığının sıfırın altında 35 dereceye kadar düştüğü kentte, belediyenin bu imkanları sayesinde kadınlar sıcak ortamda spor yapma imkanı yakalıyor.

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, yaptığı açıklamada, belediye olarak kadınlara yönelik pozitif bir ayrımcılık göstererek onların spor aktivitelerine katılımını sağladıklarını söyledi.

Belediyenin yaptırdığı spor salonunda iki spor eğitmeni nezaretinde 200 kişiye ücretsiz hizmet verdiklerini belirten Korkut, "Ev kadınlarımız 50'şer kişilik 4 grup halinde buraya getirilerek 1,5 saat spor yapıyorlar. Buraya devam eden kadınlarımızın birçoğu 'çok memnun' olduklarını ifade ediyor." dedi.

Korkut, Erzurum'un yaklaşık 8 ay kış, 4 ay da yaz sezonu olduğunu dile getirdi.

"Farklı semtlerde de yapmak istiyoruz"
Böyle olunca kadınların dışarıda aktivite yapma imkanlarının olmadığını vurgulayan Korkut, şunları kaydetti:

"Kapalı alanda bu faaliyetleri yapmalarının daha uygun olacağını düşünerek, böyle bir çalışma başlattık. Almış olduğumuz bu olumlu tepkilerin ardından buna benzer spor salonlarını da farklı farklı semtlerde de yapmak istiyoruz. İnşallah Sağlık Bakanımızla da görüşmek kaydıyla onunda desteğini alarak bu aktiviteyi Yakutiye'nin çeşitli semtlerinde daha yaygın hale getirmek istiyoruz. Hem obeziteye karşı hem de sağlıklı yaşam adına bunları gerçekleştireceğiz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.