Sıcak çatışma kaçınılmaz!

Terör örgütü DEAŞ, Suriye-Irak sınırındaki Deyrizor ilinde, ABD destekli PKK/PYD karşısında tek bir kurşun atmaksızın iki günde yaklaşık 45 kilometre çekildi.

Sıcak çatışma kaçınılmaz!
Yayınlanma:

Terör örgütü PKK/PYD, ABD desteğiyle önceki gün başlattığı sözde 'Cezire Fırtınası' operasyonuyla, 2 günde 45 kilometre mesafe kat ederek, Suriye'nin doğusunda Irak sınırına hakim Deyrizor kentinin 6 kilometre yakınına ulaştı.

PKK/PYD, herhangi bir direnişle karşılaşmadığı ilerleyişi sonrası Bir Dumayn, Huceyf Zarrab, Alice, Faydat ez-Zarrab, Vadi El Humeyr, Ebu Sakira ve Deyrizor kent merkezinin kuzeyindeki sanayi alanı ile tekstil depolarının yer aldığı bölgelerde hakimiyeti ele aldı.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, terör örgütü DEAŞ, büyük bölümünü işgal ettiği il kırsalından, çatışmadan, hızla güneybatı yönünde çekiliyor. Bu durum akıllara DEAŞile PKK arasında yapılmış bir anlaşma olasılığını getiriyor.

SICAK ÇATIŞMA KAÇINILMAZ

DEAŞ, PKK/PYD ile çatışmadan iki günde 45 kilometre çekildi. DEAŞ'ın çekildiği yerlere PYD yerleşti. Suriye ordusu ile PYD arasındaki mesafe 6 km'ye kadar düştü. ABD'nin Suriye'nin Dey-rezor'u ele geçirmesini istemediğini belirten uzamanlar, ABD'nin DEAŞ ve PKK'la işbirliği yaptığını ve Suriye ordusuyla sıcak çatışmanın kaçınılmaz olduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.