Şifa kaynağı kızılcık #konyahaber

Bol miktarda antioksidan içeren pek çok hastalığa şifa olan kızılcık meyvesi pazar tezgahlarında satılmaya başlandı.

Şifa kaynağı kızılcık #konyahaber
Yayınlanma:

Konya’da Kadınlar Pazarında uzun yıllardır  pazarcılık yapan  Mehmet Ali Aktaş, Türkiye’de başta Karadeniz olmak üzere Marmara, Trakya, Ege ve Akdeniz bölgelerinde sahil ve dağlık alanlarda kızılcık bitkisinin yaygın olarak görüldüğünü söyledi. Aktaş, “Biz bu meyveyi Mersin’den ithal ediyoruz. Uzun yıllardan beri sağlığa pek çok faydası olduğunu bildiğim  bu meyveyi tezgahımdan eksik etmiyorum. Tadı ekşimsi ve mayhoş olan bu meyve reçel, marmelat, hoşaf yada kurutulmuş meyve şeklinde tüketilebilir. Genellikle şerbet ve hoşaf yapmak için vatandaşlar talep ediyor” dedi.

“KIZILCIK UYKUYU DÜZENLER”

İbni Sina’nın da  kızılcık kökünü kullanarak yara ve yanıklar için çeşitli merhemler geliştirmiş olduğu bu meyvenin sağlığa faydaları ile ilgili ise Aktaş, “Her bitkinin bir şifası olduğu gibi kızılcığında pek çok faydası bulunmaktadır. Kızılcık C vitamin içerdiğinden dolayı özellikle kış aylarında soğuk algınlığı ile ilgili hastalıklarda çok fazla tüketilen bir meyvedir. Önemli bir antioksidan kaynağıdır. Vücuttaki alerji ve iltihaplanmayı azaltır. Bağışıklık sistemi ve göz sağlığı üzerinde önemli etkileri bilinmektedir. Uyku sorunu yaşayanlar için uykuyu düzenler ve şeker hastalarının da rahatlıkla tüketebileceği bir meyvedir” şeklinde konuştu.

Vatandaşın kızılcığa yoğun olarak ilgi gösterdiğini dile getiren Mehmet Ali Aktaş, 5 ila 7 TL’den satışa sunduğunu söyledi.

Gamze Erdoğan 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.