Sığınmacıların Türkçe'ye ilgisi arttı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin, Suriyeli sığınmacıların Türkçe öğrenme konusundaki talebinin arttığını söyledi.

Sığınmacıların Türkçe'ye ilgisi arttı
Yayınlanma:

Türkiye'de en fazla Suriyeliyi barındıran kentlerden Gaziantep'te, sığınmacıların günlük hayata ve kente entegrasyonlarını sağlayabilmek için hummalı çalışma yürüten Büyükşehir Belediyesi, bünyesindeki toplum merkezlerinde özellikle kadınlara yönelik dil ve mesleki eğitim kursları düzenliyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gaziantep'teki Suriyelilerin, kentte uyum içinde yaşayabilmeleri için pek çok çalışma yaptıklarını söyledi.

Suriyeli göçmen konusunun uluslararası bir mesele olduğunu belirten Şahin, "Bunu yerelde çözebilmek için yereli güçlendirmek gerekiyor. Göçten sorumlu şube müdürlüğü kurduk. Bir arkadaşımız tamamen bu işten sorumlu. Bununla ilgili sosyal projeler üretiyorlar, BM boyutunu takip ediyorlar, AB projesi üretiyorlar. Bütün sivil toplum kuruluşlarıyla ortak proje altyapısı oluşturuyorlar." dedi.

"Türkçe öğrenme talebi giderek artıyor"
Suriyelilere hizmet için geçen yıl Ensar Toplum Merkezini kurduklarını, burada sığınmacılara rehberlik, danışmanlık yaptıklarını anlatan Şahin, şunları kaydetti:

"Bir mültecinin bu şehirde yaşaması için hukuki bilgi, psikososyal destek gerek. Çünkü bir kaçış var, bir savaş var. Bunun getirdiği rehabilitasyon özel bir alan. Bu merkezde Suriyelilerin şehirde yaşaması için gerekli bilgiler veriliyor. Sağlıktan eğitime, iş hayatına, hangi bilgiyi nereden alması gerektiğini anlatan uzman grupların yer aldığı Ensar Toplum Merkezimiz, Suriyeli göçmenler için çalışıyor. Burada hem dil öğreniyorlar hem meslek kurslarına gitmelerini sağlıyoruz."

Suriyelilerin özellikle Türkçe öğrenme talebinin giderek arttığını vurgulayan Şahin, "Daha önce 'Nasıl olsa hızlı bir şekilde döneriz' anlayışı vardı. Bu iş uzadıkça özellikle kadınların Türkçe öğrenmelerinin çok daha önemli olduğu bir zaman dilimine girdik. Bu kapsamda kurslarımızı açtık, devam ediyor. Çok sayıda Suriyeli bu kurslardan faydalanarak Türkçe öğreniyor." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.