Şikâyeti 20 ay sonra dava konusu oldu

Konya da çalıştığı resmi kurumda uğradığı tacizler nedeni ile Cumhuriyet savcılığına dilekçe veren genç hemşirenin şikâyet dilekçesi 20 ay sonra davaya dönüştü

Şikâyeti 20 ay sonra dava konusu oldu
Yayınlanma:

Savcılar değişti

S.B tüm bu yaşananlar üzerine Cumhuriyet Başsavcılığına şikayet dilekçesi verdi. Savcılık, Mart 2015’teki bu soruşturmadan sonra hemşire S.B ile olaya tanık olan diğer şahısların ifadelerini aldı. Savcıların değişmesi ve bürokratik işlemlerin uzamasına birde 15 Temmuz darbe girişiminden sonraki FETÖ operasyonları kapsamında adliyede yaşanan değişiklikler eklenince süreç uzasa da bu değişiklikler düğümün de çözülmesini sağladı. Savcı, 20 ay sonra dosyayı raftan indirerek, tanık anlatımı doğrultusunda söz konusu şüpheli hakkında dava açtı. Davada, tanığın, “Hatlarını daha iyi çıkartıyor” sözünü doğrulaması nedeniyle sadece bu ifade suça kanıt gösterildi. Yargılama kısa süre sonra başlayacak.

Hakkında dava açılan kişi doktorluk yapmayı aynı hastanede sürdürürken, bu kişi hakkında idari soruşturmaları yapmayan kurum amiri ile ilgili tüm şikâyetler ise savcılığın iddianamesine rağmen sonuçsuz kaldı.

Başına gelmeyen kalmadı

Tacizi kanıtlamaya çalışan kadının başına gelmeyen kalmadı. Mağdur kadın, önce Halk Sağlığı Müdürlüğü’ndeki görevinden uzaklaştırıldı. 2 çocuğunu tek başına büyütmek zorunda olan kadın, nöbet nedeniyle atandığı hastanede sorunlar yaşadığını söyleyip, yardım talep edince bu kez 20 km. uzaklıktaki bir başka kuruma gönderildi.

Ağır şartlar nedeni ile çocukları ile ilgilenmekte  zorlanan kadın, önce rapor, sonra ücretsiz izin almak zorunda kaldı. Geçici görevle bir başka kurumda görevlendirilen kadın, taciz iddialarıyla ilgili haberlerin basına yansımasının ardından ise Konya’nın ilçesi Yunak’a tayin edildi. Uzun uğraşlardan sonra hemşire S.B., görev yaptığı ilk hastaneye yeniden atandı. Ancak bu kez de psikolojik olarak yıprandığı gerekçesiyle aldığı rapor geri çevrildi. Bu raporun gerçekliğinin araştırılması için de hakem hastane olarak mahkeme tarafından S.B.’nin sorun yaşadığı isimlerin görev yaptığı hastane seçildi. S.B., 20 yıllık mesleki deneyimine ve astım hastası olmasına rağmen kan almayla, penceresiz bir odada görevlendirildi. (Zafer Samancı)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.