“Sivilce deyip geçmemek lazım”

Dermatoloji Uzmanı Doktor İsmail Örs, yiyecek ve stresten dolayı ortaya çıkabilen sivilce(akne) rahatsızlığının hafife alınmaması gerektiğini belirtti

“Sivilce deyip geçmemek lazım”
Yayınlanma:

Dr. İsmail Örs, ergenlik döneminde oluştuğunu düşünülen sivilcenin, ilerleyen yaşlarda da görülebileceğini söyledi.  

 

“AKNE İLERKİ YAŞLARDA DA GÖRÜLEBİLİR”

Dr. İsmail Örs sivilceye sebep olan nedenleri şöyle sıraladı: “Sivilce yüz bölgesinde görülen kabarıklıklardır. Diğer taraftar yağ bezlerinin enfeksiyonu olarak da tanımlayabiliriz. Sebeplerine baktığımızda ergenlik dönemi, hormonlar, travmalar ve gıda kaynaklı nedenler olduğunu söyleyebiliriz. Net olmamak ile birlikte çekirdek ve çikolata gibi yiyecekler sivilceyi tetikleyebiliyor. Genellikle ergenlik dönemi rahatsızlığı diye tanımlanıyor. Ancak ilerleyen yaşlarda da akne görülebilir”

 

“KALICI İZLERE NEDEN OLABİLİR”

Dr. Örs akneyi kendi halinde bırakılmaması gerektiğini vurgulayarak, “Sivilce tedavisi olan bir hastalıktır. Hastalar kükürtlü sabunlar, sivilce kremleri, antibiyotikli haplar ve kapsüller kullanarak sivilcenin üstesinden gelebilirler. Ancak her bünye farklı olduğu için bir kişiye faydası olan bir ilaç diğer kişi de aynı yetki yapmayabilir. Diğer yandan akne sorunu yaşayan bir kişi sivilcenin kendiliğinden geçmesini beklememelidir. Çünkü sivilceler daha sonra yüzde kalıcı izlere neden olabilirler. O yüzden sivilce ne patlatılması gerekiyor ne de kendiliğinden geçmesi beklenmesi gerekiyor. Eğer sivilce sıkılmaya çalışılırsa ve bu durumdan dolayı mikrop kaparsa hasta daha ciddi durumlara neden olabilir. En iyisi hekimlere başvurulup tedavi olmaktır” dedi. (Ufuk Kendirci) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.