'Siyasi istikrar varsa ekonomik istikrar mümkün hale gelir'

Başbakan Davutoğlu, "Milletimizin eliyle siyasi istikrarı sağlarsak, ekonomik istikrar bizim işimiz. Siyasi istikrar varsa ekonomik istikrar ve planlama da mümkün hale gelir" dedi

'Siyasi istikrar varsa ekonomik istikrar mümkün hale gelir'
Yayınlanma:

İSTANBUL (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Four Point By Sheraton Hotel'de İstanbul'daki Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yöneticileriyle kahvaltıda bir araya geldi.

Davutoğlu, daha sonra burada yaptığı konuşmada, ekonomi ile siyasetin ayrı düşmesinin söz konusu olmadığını ifade etti.

Gelecek dönemde sanayicilerin de desteğiyle, Türkiye'nin gücüne güç katmak için gece gündüz çalışacaklarını ifade eden Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Milletimizin eliyle siyasi istikrarı sağlarsak, ekonomik istikrar bizim işimiz. Hiçbir yerde ekonomi ile siyasetin ayrı düştüğü durumlar söz konusu olmaz. Siyasi istikrar varsa siyasi öngörülebilirlik varsa ekonomik istikrar ve planlama da mümkün hale gelir. Ama siyasi bir kaosa hele hele bir güvenlik kaosuna, etrafımızdaki ateş çemberi içindeki ülkelerde gördüğümüz gibi, düşerseniz ekonomik hayatın sürmesi mümkün değil."

Demokrasi ile istikrarı aynı anda sağlayacak siyasi ortamın önemine dikkati çeken Davutoğlu, "En öncelikli mesele, ülkede demokrasi ve özgürlükler ile istikrarı aynı anda sağlayabilecek bir siyasi ortamın tesis edilmesidir. Milletimizin iradesiyle siyasi güven iklimini tesis edersek, inşallah tesis edeceğiz, milli iradeye ram olmak bizim işimiz" dedi.

-"Bize düşen KOBİ'lere sahip çıkmak"

KOBİ'lerin Türkiye'nin omurgasını temsil ettiğini vurgulayan Davutoğlu, "Bize düşen de KOBİ'lerimize, sizlere sahip çıkmak. Her ölçekte sanayicimizin yanında olduk, olmaya devam edeceğiz. Herkes emin olsun ki önümüzdeki süreç KOBİ'lerimiz için büyük bir hamle dönemi olacaktır" diye konuştu.

Asgari ücret artışının KOBİ'ler üzerinde baskı oluşturmaması için gerekli tedbirlerin alınacağını bildiren Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Önümüzdeki dönemde asgari ücreti bin 300 liraya çıkarıyoruz. Ama onun KOBİ'ler üzerinde herhangi bir baskı oluşturmaması için de sizlerle istişare ederek gerekli tedbirleri alacağız. Asgari ücreti artırırken reel kesime yönelik ilavi desteklerle bunu telafi etmeye çalışacağız. Mesela bir genç arkadaşımız herhangi bir iş yerine ilk defa işe girerse bir yıl boyunca maaşını devlet olarak biz ödeyeceğiz. Sizler yeni bir istihdam alanı oluşturup gençlerimizi istihdam ettiğinizde, iş başı eğitimi verdiğinizde bir yıl boyunca maaşı devlet ödeyecek."

-"Tek başına iş başına' diyoruz"

Türkiye'nin yoluna devam edebilmesi için 1 Kasım seçimlerinin önem taşıdığını ifade eden Davutoğlu, şöyle devam etti:

"1 Kasım çok önemli, herhangi bir siyasi kaygıyla ifade ediyor değilim ama Türkiye'nin bu ateş çemberi içinde, jeopolitik anlamda etrafımızdaki ve küresel anlamda ekonomik kriz içinde yoluna devam edebilmesi için istikrar şart. İstikrar için de kalkınma ancak ve ancak ülke potansiyelinin tümünü hayata geçirerek söz konusu olabilir. Bir şirkette 2'li, 3'lü yapı olursa şirketin verimliliği düşer. Türkiye'de de 90'lı yıllardaki parçalı yönetimin koalisyonlarla ne kadar enerji kaybettirdiğine şahitsiniz. Onun için 1 Kasım için temel sloganımızı ifade etmek istiyorum, 'Tek başına iş başına' diyoruz."

Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.