Smile lazer yöntemiyle miyop ve astigmata bıçaksız çözüm

Görme bozuklukları tedavisinde kısa sürede gözlük ve lensten kurtulmanın yolu olan lazer teknolojisi her geçen gün daha fazla gelişiyor.

Smile lazer yöntemiyle miyop ve astigmata bıçaksız çözüm
Yayınlanma:

Dünyagöz Hastanesi Konya Şubesi doktorlarından Op. Dr. Mehmet Gülmez, son teknoloji olan miyop ve astigmat tedavisinde kişiye özel bıçaksız smile lazer teknolojisiyle, miyop ve astigmatta çok düşük ve çok yüksek derecelerde bile başarılı sonuçlar alındığını vurguladı. Gülmez, ayrıca darbeye ve basınca maruz kalma riski bulunan sporcu ve meslek grupları için uygun bir yöntem olan smile lazerin göz kuruluğu problemi yaşayan hastalar için de güvenli bir tedavi yöntemi olduğunu söyledi.
Op.Dr. Mehmet Gülmez, smile lazer yönteminin kapalı cerrahi tekniği ile kesisiz operasyon olduğunu dile getirerek, “Hastamız Şeyma Hanımın her iki gözünde de miyop vardı. Bize geldiğinde görme bozukluğunun derecesi sağ gözünde -7,25 sol gözünde ise -6,75’di. Smile lazer yöntemi sayesinde hastamızın lens ve gözlük kullanmadan net görmesini sağladık. Smile lazer dediğimiz yöntem herhangi bir flep oluşturulmaması sebebi ile korneayı diğer lazer cerrahilerine oranla daha az etkiliyor. Özellikle sporcular, itfaiye çalışanları, polis ve asker gibi mekanik travmalara maruz kalma olasılığı yüksek olan kişilerde bu yöntem daha avantajlı. Spor yapan kişilerde önemli bir avantaj da, kişinin çok kısa sürede yaptığı spora dönebilmesi. Darbe alınan sporlarda bile 72 saatte tekrar spora başlanabilir. Özel bir korumaya gerek olmaz. Ayrıca smile lazer yöntemi korneası çok ince ve göz numarası yüksek olan hastalar için uygun bir tedavi. Sadece femto lazer kullanılmasından dolayı düzeltilen numarada geri gelme ya hiç olmaz ya da minimal seviyede olur“ dedi. 

"Smile lazer kuru gözlü hastalara da uygulanabilir"
Smile lazer yönteminin en önemli özelliklerinden birinin de hastalarda kuru göz oluşturmaması ve kuru gözlü hastalara da rahatlıkla uygulanabilmesi olduğunu söyleyen Op.Dr. Mehmet Gülmez, “Kornea tabakasında hazırlanan flep, kuru göze sebep olabilir. Kuru göz takip edilmesi gereken bir durumdur ancak smile lazer yönteminde göz bozukluğu, korneadan flep kaldırmadan oluşturulduğu için smile kesisi kuru göze neden olmaz. Bu yöntem sonucunda görmede doğala en yakın netlik sağlanır. Refraktif cerrahide PRK, Lasikmiyopi, astigmatizma ve hipermetropi gibi refraksiyon kusurlarının tedavisinde başarılı ve etkin bir şekilde kullanılıyor. Ancak smile lazer sayesinde ince korneaya sahip hastalar, kuru göz sorunu yaşayan hastalar da tedavi olabiliyor” diye konuştu. 
Hasta Şeyma Özer, smile lazer yönteminden çok memnun kaldığını belirterek, “Şöyle baktığımız zaman gözlük ne olacak ki diye düşünüyoruz ama gözlük veya lens kullanan kişiler bilirler sosyal hayatımızı çok fazla etkiliyor. Lazer tedavisini çok araştırdım. Benden önce ablam lazer oldu ve çok memnun kaldı. İlk başlarda lazer yaptırıp yaptırmamak konusunda kararsız kalmıştım ama şuan iyiki lazer oldum diyorum. Doktoruma ve ekibine teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.