Şoförden inanılmaz tepki

Uygulama yapan polislerin ceza yazdığı minibüs şoförünün kullandığı “Bu Devletin Allah belasını versin, Sizi vuran teröristlere kurban olayım” ifadesine yolcular tepki gösterdi.

Şoförden inanılmaz tepki
Yayınlanma:

Görgü tanıklarının ifadelerine göre Konya’da sabah saatlerinde yapılan uygulamalar esnasında Selahattin Eyyübi tepesi civarında bulunan polis ekipleri 42 M 8524 plakalı Cumhuriyet-Eski Garaj hattı minibüsünü durdurdu. Polis ekipleri henüz ismi belirlenemeyen şoföre fazla yolcu taşıdığı için trafik cezası yazdı. Minibüste bulunan Ömer Çalışkan isimli görgü tanığının ifadesine göre yazılan cezaya tepki gösteren şoför minibüsüyle tekrar yola çıktıktan sonra sesli bir şekilde “Bu Devletin Allah belasını versin, Sizi vuran teröristlere kurban olayım” dedi. Ardından tüm yolcular şoföre tepki göstererek minibüsten indi. Ömer Çalışkan ardından olayı sosyal medyada paylaştı.

MİNİBÜSTEN İNDİLER

Olayın görgü tanığı Ömer Çalışkan’a ulaşan Anadolu’da Bugün Gazetesi haber merkezi konu hakkında detayları Çalışkan’dan aldı. Çalışkan olayı şu şekilde anlattı; “İşe gelmek için dolmuşa binmiştim. Selahattin Eyyübi Parkı önünde bu durum yaşandı. Tüm yolcular tepki gösterdik, tartıştık. Tartışma 1. Organize durağına kadar sürdü. Burada bütün yolcular tepki olarak inme kararı aldık ve ücretlerimizi geri aldık, şoförde yoluna devam etti. Ben de inerken çektiğim fotoğrafı sosyal medyada paylaştım.”

DUYARLI VATANDAŞ İFADE VERDİ

Sosyal medyadaki paylaşımın ardından polis karakoluna ifade için davet edildiğini belirten Çalışkan, “Cumhuriyet Polis Karakoluna olayla ilgili için davet ettiler ve gittim olayı anlattım, şikayetçi oldum. Benden sonra şoförü de getirdiler onun da ifadesini aldılar. Daha sonra Minibüsçüler Odası Başkanı Muharrem Karabacak beni arayarak olayla ilgili görüşmek istedi. Kendisiyle görüşmem de olayla ilgili gerekeni yapacaklarını şoförü men ettiklerini söyledi. Olayı yazılı ifade olarak istedi oraya da ayrıca ifade verdim.” dedi.

OLAYIN TAKİPÇİSİYİM

Olayla ilgili Anadolu’da Bugün’e konuşan Konya Minibüsçüler ve Umum Servisçiler Odası Başkanı Muharrem Karabacak ise, “Olay adli makamlarda. Bunun yanında Konya Büyükşehir Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü ve Odamızdan oluşan bir komisyon var. Bu komisyona da intikal ettirildi. Gereken kararlar alınacaktır. Aracı trafikten belirli bir süre men ettik. Şoförü de ömür boyu men ettik. Bundan sonra şoförlük yapamayacak. Bizler hem 15 Temmuz hem de diğer şehitlerimizi anma etkinliklerinde astığımız bayraklarla okuttuğumuz mevlidi şeriflerle hassasiyetimizi gösterdik. Böyle birisi çıkarak söylediği şeylerle diğer arkadaşlarımızın ismini karalamalarına izin vermeyeceğiz. Bizim hassasiyetimizle uyuşmayan kişilerle işimiz yok. Ben bizzat bu olayın takipçisi olacağım.” ifadelerini kullandı. Mehmet Bedenli

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.