Sosyal medya dolandırıcılarına dikkat!

Vatandaşları dolandırmak için her geçen gün yeni yöntemlere başvuran dolandırıcılar, bu defa sosyal medya üzerinden insanları dolandırmaya başladı.

Sosyal medya dolandırıcılarına dikkat!
Yayınlanma:

Vatandaşları dolandırmak için her türlü çabayı gösteren dolandırıcılar, dolandırıcılık noktasında sınır tanımıyor. Uzun bir süre telefon dolandırıcılığında bir artış yaşanmıştı. Son zamanlarda ise sosyal paylaşım üzerindeki dolandırıcılık olaylarında bir artış yaşanmaya başlandı. Dolandırıcılar gözlerine kestirdiği bir kişinin sosyal paylaşım sitesi olan Facebook şifresini kırdıktan sonra kişinin sosyal paylaşım sitesinin arkadaşlık bölümünde bulunan şahıslara tek tek özel mesaj atarak önce normal sohbet havasında konuşmalarda bulunuyor. Daha sonra konuştuğu kişilere telefon hatlarının faturalı olup olmadığını soruyor. Ardından

"Teknosa’dan hediye çeki" kazandırmak vaadiyle insanları dolandırıyor. Dolandırıcılar sorduğu soruya karşılık ‘faturalı hat kullanıyorum’ cevabını aldıktan sonra kişiden telefon numarasını isteyip kendisine bir mesaj geleceğini ve o mesajı ‘evet’ olarak cevaplaması gerektiğini belirtiyor. Dolandırıcının iletişime geçtiği vatandaşlar gelen mesaja ‘evet’ diye cevap verdiği esnada telefon faturasına 70 ile 100 TL arasında değişen bir ücret faturaya ekleniyor. Faturaya eklenen ücret otomatik olarak dolandırıcının hesabına geçmiş oluyor.

EMNİYET MÜDÜRÜ UYARIYOR!

Dolandırıcılık konusunda vatandaşları uyaran Konya İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir,

“Daha önceden yoğun bir şekilde kendisini hâkim ve savcı olarak tanıtan dolandırıcılar ile karşılaşıyorduk. Tabii bunlar kısmi olarak yine var. Dolandırıcılar ile sadece polisin ya da jandarmanın başa çıkması mümkün değil. Halkın da polis ve jandarmaya yardımcı olacak şekilde dikkat etmesi gerekiyor” dedi.

“VATANDAŞIN DESTEĞİNE İHTİYACIMIZ VAR”

Demir, “Dolandırıcılık konusunda Emniyet Müdürlüğü olarak bizler onlarca vatandaşlarımıza SMS yoluyla mesaj gönderiyoruz. Güvenlik kuvvetlerinin vatandaşın desteği olmadan başarılı olması mümkün değil. Dolandırıcılık konusunda vatandaşların ciddi oranda desteğine ve duyarlılığına ihtiyacımız var. Yani gelen her mesaja, her aramaya itibar etmesinler. Böyle durumlarda vatandaşın yapması gereken tek şey, 155 Polis İmdat hattını aramak” ifadelerine yer verdi. (Kader Eşiyok)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.