Suç Örgütleri Oto Kiralama Şirketlerinin Korkulu Rüyası Oldu

Daha önce uyuşturucu satıcıları ve dolandırıcıların yoğun olarak kullandığı kiralık arabalar, şimdi de insan tacirleri ve terör örgütleri tarafından kullanılmaya başlandı.

Suç Örgütleri Oto Kiralama Şirketlerinin Korkulu Rüyası Oldu
Yayınlanma:

Kiraladıkları arabaları kanunsuz işlerde kullanan suç örgütleri, şimdi de kaçak göçmenleri taşıyor ya da bombalı saldırılarda kullanıyor. Suçu işleyenler ve bu sırada yakalanacağını anlayanlar, arabayı bırakıp kaçıyor. Sahipleri ise kiraladıkları arabayı bulup geri almak için peşinden koşuyor.

MAHKEME MAHKEME DOLAŞIYORLAR

Kiralama firması işletenler, daha önceleri uyuşturucu satıcıları ve dolandırıcıların yoğun olarak kullandığı kiralık arabaların, şimdi de insan tacirleri ve terör örgütleri tarafından kullanıldığını belirterek korkularını dile getiriyor. Suç örgütlerinin kiraladığı arabaları bulmak ve alabilmek için peşinden koştuklarını ifade eden işletmeciler, daha sonra da mahkeme aşamasıyla uğraşmak zorunda kalıyor.

KİRALADIKLARI ARAÇLARI SURİYE'YE KAÇIRIYORLAR

Türkiye genelinde pek çok oto kiralama şirketi dolandırıcılık mağduru. Kiralanan arabaların birçoğu Suriyeli hırsızlık çeteleri tarafından kaçırılıyor, bazıları kaçak göçmenleri taşımakta kullanılıyor. Bazıları ise kiraladıkları arabalarla dolandırıcılık, uyuşturucu satıcılığı veya hırsızlık vakalarına karışıyor. Son dönemlerde ise kiralanan arabalara, terör örgütü üyeleri tarafından bomba düzeneği kurularak saldırılar yapılıyor. Suriye'de faaliyet gösteren bazı örgütler ise Türkiye'de anlaştıkları kişiler aracılığı ile kiraladıkları arabaları bu ülkeye kaçırıyor. Kiralama şirketi işletmecileri ise geri alabilmek için arabalarının peşinden koşuyor.

"İNSAN KAÇAKÇILIĞINDA KULLANIYORLAR"

Araba kiralandıktan sonra usulsüz kullanımların arttığını ifade eden Coşkun Rent A Car sahibi Uğur Coşkun, bu kişilerin kendilerine ve muhatap oldukları diğer kişilere verdiği zarar karşısında büyük üzüntü yaşadıklarını dile getirdi. Son dönemlerde kiralık arabalarla bombalı terör saldırıları yapıldığını ve bundan korktuklarını belirten Coşkun, "Bir aracım, dolandırıcıların eline geçti. Daha önce de kiraladıkları araçları satan bir şebekeymiş. Menemen ilçesinde araç satılmak üzereyken polisin dikkati sayesinde son anda yakalandılar. Sonra gittim, işlemlerin ardından aracımı aldım. Bir aracımı da uyuşturucu satışı yapmak için kiralamışlar. Araçla içindekiler, uyuşturucu sevkiyatı yaparken jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyonla yakalandı. Şimdi ise insan kaçakçılığında kullanmaya başladılar. Biz de bu süreçte aracın peşinden koşup buluyoruz, daha sonra da mahkemelerle uğraşıyoruz." dedi.

ARABAYI KİRALAYIP BOMBA YÜKLEMİŞLER

 Batman'da içine bomba yerleştirildikten sonra terkedilen ve polis tarafından patlatılarak imha edilen otomobilin, bir firmadan üç günlüğüne 600 liraya kiralandığı ortaya çıktı. 15 Ağustos 2015 tarihinde, Batman'ın Diyarbakır çıkışında bulunan Yeni Şehirlerarası Otogar yakınlarında terkedilen ve incelemede bomba yüklü olduğu belirlenen otomobil, bomba uzmanları tarafından kontrollü bir şekilde patlatılıp bir facianın önüne geçildi. Bomba yerleştirilen arabayı kiraya veren şirketin sahibi İkram Doğan, mağdur olduklarını belirterek, ilk defa başına böyle bir şey geldiğini söyledi.

KİRALIK ARABAYLA BANKA SOYGUNU

İstanbul Sultangazi'de, pompalı tüfekle girdikleri banka şubesini soyan maskeli şüpheliler, kaçarken kullandıkları kiralık araba sayesinde yakalandı. Eski Edirne Asfaltı'nda 18 Haziran 2015 tarihinde meydana gelen vaka şöyle gelişmişti: Üç kişi, pompalı tüfeklerle saat 09.50'de bir banka şubesine girdi. Yüzlerinde kar maskesi bulunan şüpheliler, güvenlik görevlisi ve banka personelini etkisiz hale getirdikten sonra bankolarda bulunan 48 bin 500 lira parayı, yanlarında getirdikleri çantalara doldurdu. Daha sonra kendilerini dışarıda bekleyen arabayla kaçtılar. Soygunun duyulması üzerine alarma geçen polis, güvenlik kameraları görüntülerini inceleyerek, şüphelilerin kaçtığı otomobilin plakasını tespit etti. Kiralık olduğu belirlenen arabayı kiralayan O.K. adlı kişi yakalandı. Gasp Büro Amirliği'nde ifadesi alınan O.K., arabayı bir arkadaşının ricası üzerine kiraladığını ve onlara teslim ettiğini söyledi. Bu gelişme üzerine otomobili arkadaşlarından alarak soygunda kullanan Barış B. İstanbul'da, diğer şüpheli Mustafa A. ise Iğdır'da yakalandı.

SULTANBEYLİ SALDIRISI

Polis Müdürü Beyazıt Çeken'in şehit olduğu, Sultanbeyli'deki Fatih Polis Merkezi'ne bomba yüklü arabayla düzenlenen terör saldırısının da kiralık otomobille yapıldığı tespit edildi. İstanbul'dan kiralandığı belirlenen otomobilin arka koltuğuna TNT yerleştirildiğini saptayan ekipler, daha etkili olması için çeşitli düzeneklerle güçlendirildiğini belirledi.

JANDARMADAN KİRALIK ARABAYLA HIRSIZLIK YAPAN ÇETEYE OPERASYON

Geçen mayıs ayında ise İstanbul'da jandarma ekiplerinin, artan hırsızlık vakaları sebebiyle başlattığı soruşturmada, kiralık arabalarla hırsızlık yapan dört kişi gözaltına alındı. Jandarmadan yapılan açıklamada, operasyon sonucunda Silivri ve komşu ilçelerde 111 vakanın aydınlatıldığı belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.