Sudan'ın yeni Ankara Büyükelçisi, Türklerle buluştu

Sudan'ın Ankara Büyükelçisi olarak atanan Kordofani, Hartum'daki Türklerle bir araya geldi.

Sudan'ın yeni Ankara Büyükelçisi, Türklerle buluştu
Yayınlanma:

Sudan'ın yeni Ankara Büyükelçi Yusuf el-Kordofani, başkent Hartum'da yaşayan Türklerle buluştu.

TİKA Hartum Koordinatörü Celalettin Güngenci, Türk iş adamları ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin hazır bulunduğu toplantıda, karşılıklı bilgi alışverişinde bulunuldu. 

Türkiye'ye büyükelçi olarak atanmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Kordofani, "Tarih boyunca Türkiye ve Sudan ilişkileri her daim iyi olmuştur. Karşılıklı güven, dostlar arası ticarete de yansımıştır. Önümüzdeki aylarda Sudan'a uygulanan ambargonun kalkmasıyla Türkiye ile ilişkilerimiz daha çok artacaktır. En kısa zamanda göreve başlayarak iki ülke arasındaki kardeşlik köprüsüne katkı yapmak istiyorum." ifadelerini kullandı.

Türk-Sudan İşadamları Derneği Başkanı Mehmet Çetinsoy, Kordofani'ye yeni görevinde başarlar dileyerek, Sudan'daki Türkleri yakından tanıyan birinin Türkiye'ye büyükelçi olarak atanması bizleri fazlasıyla memnun etti. Büyükelçi Kordofani'nin özverili çalışmalarıyla iki ülke arasındaki kardeşlik hukuku daha da gelişecektir." dedi. 

Büyükelçi Osman Eldirdieri el-Mübarak Ali'den görevi devralacak Kordofani'nin, ekim ayı içinde Ankara'daki görevine başlaması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.