Şükran Mahallesi’nde sular duruldu

İki ay öncesine kadar asayiş olaylarının yoğunlukta olduğu Meram ilçesine bağlı Şükran Mahallesi’nde, yaşanan sorunlar yavaş yavaş tarih olmaya başladı.

Şükran Mahallesi’nde sular duruldu
Yayınlanma:

Konya’nın en eski ve tarihi mahallelerinden biri olan Meram’ın Şükran Mahallesi, bir dönem önemli sorunlarla uğraşıyordu. Özellikle Suriyeli mültecilerin yoğunlukta yaşadığı mahallede Türk vatandaşları ile Suriyelilerin arasında çıkan olaylar, olumsuz etkileriyle beraber iki ay öncesine kadar gündemdeki yerini koruyordu.

SON İKİ AYDIR OLAYLAR YAŞANMIYOR

Suriye’de yaşan olaylardan dolayı ülkelerini terk etmek zorunda kalan binlerce Suriyeli mülteci, başka illere giderek yaşamlarını devam ettirmeye çalışırken aynı zamanda birden fazla sorunu da beraberinde getirmişti. Konya’da Suriyelerin yoğunlukta yaşadığı Şükran Mahallesi’nde bulunan bazı mültecilerin, mahalle sakinlerini rahatsız etmeye başlaması, mahalle sakinleri ile mültecilerin arasında olayların çıkmasına neden oluyordu. Mahalle sakinleri, özellikle gençlerin ve bekârların ailelere karşı hoş olmayan davranışları sergilediklerini, esnafa sürekli sıkıntı çıkardıklarını belirtmiş ve bu konuda şikâyetlerini dile getirmişlerdi. Yaşanan olumsuz olayların önüne geçmek amacıyla alınan güvenlik tedbirleri kapsamında Şükran Mahallesi’nde yaşanan asayiş olayları yavaş yavaş tarih olmaya başladı. Son iki aydır ise bir olumsuzluğun yaşanmadığı belirtiliyor.

ALINAN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ DEVAM EDİYOR

Şükran Mahallesi’nde iki ay öncesine kadar yaşanan asayiş olaylarının tekrarlanmaması için polisin aldığı güvenlik önlemi devam ediyor. Alınan güvenlik ile şu ana kadar olumsuz bir olayın yaşanmadığı gibi yaşanabilecek olumsuzluklara hemen müdahale ediliyor. Asayiş olaylarının yavaş yavaş etkisini kaybettiği Şükran Mahallesi’nde polis güvenlik önlemlerini almaya devam edecek.

Kader Eşiyok

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.