Süper Kupa Konyaspor'un! Tarih bunu da yazar! #KonyaHaber

Turkcell Super Kupa 2017'yi Atiker Konyaspor kazandı

Süper Kupa Konyaspor'un! Tarih bunu da yazar! #KonyaHaber
Yayınlanma:

Ziraat Türkiye Kupası'nı müzesine götüren Atiker Konyaspor, sezon öncesi Süper Kupa finalinde Samsun'da Beşiktaş ile karşılaştı. Yeşil-beyazlı temsilcimiz rakibini 2-1 yenerek Türkiye'nin en büyük kupasını müzesine götürdü. Yeşil-beyazlı ekip, ilk yarıda genel olarak iyi bir futbol ortaya koydu. Savunma disiplininden taviz vermeyen Anadolu Kartalı, forvetsiz oynadığı ilk yarıda Fofana ve Traore ile hızlı ataklarla Beşiktaş kalesinde etkili oldu.

Siyah-beyazlı ekip ise ilk yarıda 7.dakikada Babel, 15.dakikada ise Cenk Tosun ile gole yaklaştı. Mücadelenin 33.dakikasında hızlı gelişen Konyaspor atağında soldan hareketlenen Fofana, pasını sağ taraftan hareketlenen Traore'ye aktardı. Traore, ceza sahasına girer girmez sağ çağrazdan güzel bir vuruşla ağları sarstı. İlk yarının kalan dakikalarında kalesinde açık vermeyen temsilcimiz, soyunma odasına 1-0 üstün girdi.


TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK KUPASI BİZİM!
Atiker Konyaspor maçın ikinci yarısısında farkı artırma adına mücadele etti. Yeşil-beyazlı temsilcimiz hızlı ataklarla ikinci gol için yüklendi. Mücadelede oyunun kontrolünü elinde tutan temsilcimiz, 78.dakikada kalesinde şok bir gol gördü. Caner'in kullandığı taç atışında Cenk Tosun, Moke'nin çabalarına rağmen ceza sahası içinde dönerek vurdu ve takımına beraberliği getirdi. Maç uzzatmaya gidecek diye beklerken Konyaspor, skorda bir kez daha öne geçti. Pepe'nin ceza sahası içinde Jonsson'u yere düşürdü ve hakem Fırat Aydınus bu pozisyonda beyaz noktayı gösterdi. 90+1'de atışı kullanan Nejc Skubic, skoru 2-1'e getirdi.

Uzatma dakikalarında başka gol olmayınca Atiker Konyaspor, Ziraat Türkiye Kupası'nın ardından Süper Kupa'yı da müzesine götürdü. Maç sonunda saha karışırken, büyük çapta olaylar yaşandı. Konyaspor taraftarı kupanın kazanılmasının ardından büyük sevinç yaşadı. 

  •  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.