Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali kelebek etkisi yaratmayı hedefliyor

Dünyanın dört bir yanında daha iyi bir gelecek yaratmak için çaba gösterenlerin ilham verici hikâyeleri 19-22 Kasım tarihlerinde 20 il/ilçede izleyicilerle buluşuyor.

Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali kelebek etkisi yaratmayı hedefliyor
Yayınlanma:

Paylaşımcı, açık, adil, anlayışlı, çeşitliliği kucaklayan, gezegene ve üzerindeki yaşama değer veren bir toplum hayaliyle doğan Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali Konya'da 20 Kasım’da başladı bugün ise son günü. Festival, Konya Mimarlar Odasında KTO Karatay Üniversitesi Tasarım Topluluğu ve Konya Mimarlar Odası tarafından gerçekleştiriliyor.

KTO Karatay Üniversitesi Mimarlık Bölümünde Yrd. Doç. aynı zamanda Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali’nin Konya organizasyon sorumlusu Ayşegül Tereci, festival hakkında, “2015’de 8. yılını dolduran SYFF’de yer alan ve her sene yüzlerce film arasından seçilen bütüncül bakış ve yaratıcı çözümler içeren belgeseller izleyicilere sorunun aciz bir parçası olmaktan öteye geçip çözümün bir parçası olabileceklerini hatırlatıyor” diyerek bilgi verdi.

20 İLDE EŞ ZAMANLI GERÇEKLEŞİYOR

SYFF bu yıl da Sürdürülebilir Yaşam Kolektifi’nin “Siz de Yapabilirsiniz” çağrısına kulak veren yerel ekiplerle işbirliği yaparak 20 il/içede eş zamanlı olarak gerçekleşecek. Festivalin gerçekleşeceği il ve ilçeler: Adana, Ankara, Antalya, Artvin, Balıkesir, Bayındır (İzmir), Bodrum (Muğla), Bursa, Çanakkale, Diyarbakır, Eskişehir, Fethiye (Muğla), Giresun, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Mersin, Trabzon ve Urla (İzmir). Yrd. Doç. Tereci, festivalin illerde gerçekleşmesi için belli bir kriter olmadığını sadece gönüllüğün esas olduğunu söyledi.

“FİLMLER BİZİ GERÇEK SORUNLARI ANLAMAYA DAVET EDİYOR”

Belgesellerin ardından sahne alan konuşmacıların, müzik ve performans gruplarının festival programını zenginleştirtirdiğini söyleyen Tereci, “SYFF her sene olduğu gibi izleyicisini harekete geçmeye davet eden filmlerle dolu bir program sunuyor. Seçkisindeki filmlerle su, ulaşım, iklim, enerji, moda, tarım vb konularda karşılaştığımız sorunların aslında birer semptom olduğunu gösterirken bizleri hepsinin kökenindeki gerçek sorunları anlamaya davet ediyor ve tüm bu sorunların birbiriyle ilişkisini anlamamızı kolaylaştırıyor” dedi.

GÖSTERİMLER ÜCRETSİZ

Tüm gösterimlerin ücretsiz olduğunu ifade eden festivalden sorumlu Tereci, festivalin ortaya çıkışı hakkında şunları söyledi: “Festivali gerçekleştiren Sürdürülebilir Yaşam Kolektifi, bireylerin ‘kelebek etkisi yaratacak’ projeleri kolektif olarak hayata geçirmesi amacıyla doğdu. Çeşitliliğe değer veren açık ve esnek yapısıyla tamamen sivil bir oluşum olan Kolektif, film festivali gibi sürdürülebilir yaşam konusuyla ilgili farkındalık arttırıcı çalışmaları, Sürdürülebilir Yaşam Kolektifi'nin vizyonunu paylaşan bireyler ve organizasyonların desteği ve katılımıyla sürdürüyor.”

Aslı Çetin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.