Konya Haber: Milli otomobilde doğru adres Konya!

Konya Haber: Konya Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Çevik, milli otomobil üretimi için en doğru adresin Konya olduğunu belirterek, Ortak Girişim Grubu’nu Konya’ya yatırım yapmaya çağırdı.

Konya Haber:  Milli otomobilde doğru adres Konya!
Yayınlanma:

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Konya Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Çevik, milli otomobil üretimi için en doğru adresin Konya olduğunu belirterek, Ortak Girişim Grubu’nu Konya’ya yatırım yapmaya çağırdı. 

Çevik sözlerine şöyle devam etti: 

“ Yerli otomobilin gündeme gelmesiyle birlikte Konya olarak ‘Birlikte Konya’yız’ sloganı ile Konya Ticaret Borsası, Konya Sanayi Odası, Ticaret Odası, Konya Organize Sanayi Bölgesi ve MEVKA ile birlikte otomotivde uzman bağımsız bir araştırma kuruluşuna hazırlattığımız ‘Konya'da Otomobil Üretilebilirliği Fizibilite Raporu'nu KTO, KTB ve KSO başkanları olarak TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve  Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’ye bizzat sunarak, gerekli girişim ve tanıtım faaliyetlerine başladık.

ALANLAR BELİRLENDİ

Konya Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte milli otomobil üretilecek alternatif fabrika alanları belirledik.

Geçtiğimiz günlerde de ortak girişimle yerli otomobil üretecek beş firmanın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından açıklanmasıyla birlikte yerli otomobil üretimi projesinde önemli bir adım atıldı. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Ortak Girişim Grubu'nda yer alan Anadolu Grubu, BMC, Kıraça Holding, Turkcell, Zorlu Holding firmalarına bu işin sorumluluğunu vererek, kendilerine her türlü desteğin verileceğini belirtti.

"KONYA ANADOLU'NUN GELİŞİMİNDE BÜYÜK ROL OYNUYOR"

Ülkemizde heyecan yaratan bu adımla birlikte yatırım Konya’ya yapılması konusunda Konya STK’ları olarak her platformda girişimlere başladık. Çünkü Konya, Türkiye'nin gelişiminde en büyük rolü oynayan Anadolu şehridir. Tarımsal üretim gücünde Türkiye’de en önemli merkez olan Konya, sanayi şehri de olmuş, otomobil ile ilgili her türlü yedek parçayı en kaliteli olarak global markalara yapmaktadır.

"KONYA MİLLİ OTOMOBİLE EN UYGUN ŞEHİR"

181 ülkeye ihracat yapan Konya, kadimden gelen birikimiyle, dört üniversitesi, iki teknoloji geliştirme merkezi, uygun arazi yapısı, yetişmiş insan potansiyeli, üretim kültürü, limanlara demiryolu bağlantıları ve 2019 yılında bitecek olan Kayacık Lojistik Merkezi ile yerli ve milli otomobil üretmeye en uygun yerdir.

ORTAK GİRİŞİM GRUBUNA KONYA DAVETİ

Gündeme gelmesiyle birlikte milli otomobili en çok isteyen ve çalışan il olan Konya, bu yatırımı Konya’da görmek istiyor.  Bu yatırımın Konya'da yapılması,  Marmara Bölgesi'nin yükünü hafifleteceği gibi,  bölgemizin ve Türkiye’nin kalkınmasına önemli katkı verecektir.” diyerek, Ortak Girişim Grubunu Şeb-i Arus Törenleri için Konya’ya davet ederek hem şehrin manevi iklimini yaşamalarını hem de otomobil üretiminde sağlayacağı avantajları bizzat görmeleri çağrısında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.