Taraftarlar stada kitapla geldi

“1 Maç Binlerce Kitap On Binlerce Öğrenci” projesi kapsamında Konyaspor-Bursaspor maçına gelen taraftarlar yanlarında getirdikleri kitapları stantlara verdi ve maçı izledi.

Taraftarlar stada kitapla geldi
Yayınlanma:

NEÜ Turizm Fakültesi Rekreasyon Yönetimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Fatma Arslan projenin Rekreasyon Plan ve Programlama dersinin projelendirmesi sonucunda ortaya çıktığını söyledi. Taraftar, kitap ve kütüphanesi olmayan okulu bir araya getirerek sosyal sorumluluk bilincini ortaya çıkartmayı amaçladıklarını dile getiren Doç. Dr. Arslan projenin başarıyla gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

“Okumuş insan sayısıyla birlikte sporda barış artacak”
NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker ise, hem taraftarların daha fazla kitap okumalarını arzuladıklarını hem de okudukları kitaplar çerçevesinde Fair Play’e daha uygun taraftar olmalarını istediklerini belirterek, “Dostluk ve barış için sporda Fair Play’i destekliyoruz. Fair Play’in yolu da okumaktan geçer. Gençlerin daha fazla kitap okuması için bu kampanyaya katılan ve kütüphanelerin sayısının çoğalması için kitap bağışında bulunan herkese teşekkür ediyoruz. Türkiye’deki taraftar gruplarındaki okumuş insan sayısıyla birlikte sporda barışın artacağına inanıyoruz” dedi.

“Proje Türkiye’ye örnek olacak”
Seyircilerin okuyarak kendilerini geliştirmeleri için Doç. Dr. Fatma Arslan’ın başlatmış olduğu bu kampanyayı desteklediklerini de aktaran Rektör Şeker, “Bu kampanyanın Türkiye’ye örnek olmasını arzu ediyoruz. Bu kampanyayla Türkiye genelinde taraftarların hem okuma bilincinin hem de kitaba saygının aynı zamanda taraftara saygının ziyadeleşmesini arzu ediyoruz. Kampanyanın iki yeşil beyaz takımın maçında gündeme gelmesi önemli. Yeşil beyaz takımların kardeşliği olarak iki takıma da başarı diliyoruz. Sporun amacı dostluk buradan tüm kardeşlerimize daha fazla kitap kazandırmak ve kütüphane sayısını artırmak istiyoruz” diye konuştu.

“Konya seyircisi marka değer oluşturdu”
Konya seyircisinin marka değer oluşturduğunu ve bu markayı okuma etkinliğine de taşımak istediklerini söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy da, “Taraftarın getirdiği kitapları dezavantajlı bölgelerimizdeki çocuklara ulaştıracağız. Okuduğumuz kitaplar çoğu zaman evimizde raflarda kalıyor. O uyuyan kitapları da uyandıralım ve ulaşamayan çocuklara ulaştıralım” şeklinde konuştu.

Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hasan Kılca ise, Konyaspor taraftarının farkını bir kez daha gösterdiğini kaydederek, Türkiye’ye örnek bir projenin Konya’da hayata geçtiğini bu şekilde birçok gencin kitapla buluşacağını ve okumaya da teşvik edileceğini aktardı.

Tomurcuk İşitme Engelliler Derneği Başkanı Faruk Bilgili sorumluluk gereği sessiz dünyanın da böyle bir sosyal sorumluluk projesinde olmasından dolayı mutluluk duyduklarını kaydetti.

Bursa Spor Yöneticileri de getirdikleri kitapları Konyaspor Kulüp Başkanı Ahmet Şan’a tevdi ederek, bu projenin örnek olmasını temenni ettiklerini ve stadyumlarda yaygınlaştırılmasının önemli olduğunu söyledi.

15 binin üzerinde seyircinin geldiği maçta 5 bine yakın kitap toplandı ve 16 Nisan’dan sonra törenle bir okula teslim edilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.