Tarihi zenginliklerimizin gişelerini Yahudi finansörlerine vermeyin!

Topkapı Sarayı ve Ayasofya Camii ve Harem Dairesi girişlerindeki müze bileti ihalesine, Turkuvaz, Sicpa Turkey ve Lapis isimli üç firmanın katıldığı öğrenildi. Henüz kesinleşmeyen ihalenin katılımcılarından birisi olan Sicpa’nın ise en büyük Yahudi finansörlerinden olduğu ortaya çıktı.

Tarihi zenginliklerimizin gişelerini Yahudi finansörlerine vermeyin!
Yayınlanma:

Kudüs'te yaşanan gelişmeler, Trump'un skandal kararının ardından yaşananların ardından ihalenin bir yahudi firmasına verilme olasılığı büyük tepki çekti.

ÜÇ FİRMA KATILDI

Topkapı Sarayı ve Ayasofya Camii'nin de aralarında bulunduğu bazı müzelerin girişlerinin işletmesi özel firmalarca yapılıyor. İhale ile bir yıllığına verilen hizmet alımı ile ilgili 2018 yılı ihalesine Turkuvaz, Sicpa Turkey ve Lapis isimli üç firma katıldı. Ancak resmi sonuç, yani ihalenin kime kaldığı henüz açıklanmadı.

KATILIMCILARDAN BİRİ YAHUDİ FİNANSÖRÜ

İhaleye katılan üç firmadan biri olan Sicpa, 1927'de Maurice Amon tarafından İsviçre'de kurulmuş Siyonizm destekçisi bir işletme olarak tanınıyor. Sitesinde yer alan bilgiye göre yüzden fazla ülkenin paraları ile bilet, çek, pasaport, kimlik kartı gibi değerli evraklarının güvenlik uygulamasını yürüten ve Türk Lirasının güvenlik hizmetlerini de yapan firmanın, aynı zamanda en büyük Yahudi finansörlerinden olduğu iddia ediliyor.

TEPKİYLE KARŞILANDI

Sitesinde “Türkiye ve Brezilya, güvenli bir ürün tanımlama, izlenebilirlik ve vergi mutabakat sistemini uygulayan ilk ülkelerdi” ifadelerine yer veren Sicpa firmasının ortağı ve yöneticisi Philippe Amon'un, Siyonist JN1 adlı haber kanalı, Yahudi Dünyası Konferansı (Jewish World Conference) ile Kudüs'te Müslümanların mukaddeslerini çiğneyen işgalci İsrail'in önemli kurumlarından Siyonist Herzilya'nın da finansal destekçilerinden biri olduğu belirlendi. Ortaya çıkan bu bilgiler ise büyük tepkiye neden oldu.

BREZİLYA'DA RÜŞVET SORUŞTURMASI

Türkiye'de sigara bandrolü, para ve diğer değerli evrakların mürekkebi, güvenlik hologramları, değerli kağıtları gibi pek çok alanda hizmet veren firma hakkında Kenya, Arnavutluk, Brezilya, Fas, ABD ve Filipinler'de ciddi ithamların yapıldığı, Brezilya'da ise 32,25 milyon dolar tutarında rüşvet vermekten soruşturma yürütüldüğü kaydedildi.

BAKANLIK: HASSAS DÖNEMİN TÜM GEREKLERİ DİKKATE ALINIYOR

Bakanlığın internet sitesinden yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi;

''Bakanlığımız tarafından gerçekleştirilen "Müze ve Örenyerleri gişelerinin işletilmesi işi" ihalesine yönelik sosyal medyadaki bazı paylaşımlarda gerçek olmayan iddialara yer verildiği görülmektedir.

İhalenin konusu, müze ve örenyerlerinin gişelerinin işletilmesinden ibarettir. İhaleyi kazanacak firmanın ve personelinin müze ve örenyerlerimizin gişe dışındaki alanlarında herhangi bir yetki ve sorumluluğu olmayacaktır. Kutsal emanetlerin güvenliğinin ihaleyi kazanacak firmaya teslim edileceği bilgisi tamamen gerçek dışıdır.

İhaleye yönelik süreç henüz tamamlanmamıştır. Bakanlık tarafından ihaleye katılan herhangi bir firma ile sözleşme imzalanmamıştır. Sosyal medya paylaşımlarındaki bilgilerin aksine yapılan ihaleye şartname gereği yabancı firmalar katılamamışlardır.

İhaleye yönelik süreç, içinde bulunduğumuz bu hassas dönemin tüm gerekleri ve ülkemiz menfaatleri dikkate alınarak yürütülmektedir. Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur.''

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.