Tarlada kabak evde sanat eseri

Ankara'nın Çubuk ilçesinde bir lisede işçi olarak çalışan İbrahim Ünal, yetiştirdiği su kabaklarını çeşitli motifler ve taşlarla süsleyip adeta sanat eserine dönüştürüyor

Tarlada kabak evde sanat eseri
Yayınlanma:

ANKARA (AA) - Ankara'nın Çubuk ilçesinde bir lisede işçi olarak çalışan İbrahim Ünal, yetiştirdiği su kabaklarını çeşitli motifler ve taşlarla süsleyip adeta sanat eserine dönüştürüyor.

Yıldırım Beyazıt Lisesinde işçi kadrosunda görev yapan Ünal, eşi ve iki çocuğunun da yardımıyla yetiştirdiği su kabaklarını kurutmasının ardından içini boşaltarak bunlardan avize, abajur ve çeşitli süs eşyası gibi ürünler yapıyor.

Kabakları çizdiği motifleri boyayarak renklendiren, boncuk ve taşlarla da süsleyen Ünal,  AA muhabirine yaptığı açıklamada, Antalya'da yaşayan kardeşinin kendisine su kabağı hediye etmesinin ardından bu işe merak sardığını söyledi.

Ünal, yetiştirdiği kabaklarının süs eşyası olarak nasıl işlendiğine yönelik internetten araştırma yaptığını belirterek "Deneme yanılma yoluyla çalışmaya başladım. Hazırladığım ürünlerin çevremde beğenilmesi beni cesaretlendirdi. Su kabağına desenler çizmemin ardından onları boyayıp boncuklar takıyorum. Agat taşları da kullanarak çeşitli renkte aplik, abajur ve gece lambaları hazırlıyorum" diye konuştu.

Hobi olarak başladığı uğraştan para da kazandığını anlatan Ünal, şunları kaydetti:

"Yaklaşık 20 dönüm alana kabak ektim. Kendi yetiştirdiğim kabakları da ailemle birlikte işlemeye başladım.  Kabaklardan yaptığım dekoratif lambalar ve süs eşyaları 50 ila 150 lira arasından satıyorum. Bu su kabakları benim hayatımı değiştirdi. Genellikle internet üzerinden ürünlerimi pazarlıyorum. En zor dizaynları 1 günde, diğerlerini ise 3 ile 6 saat arasında tamamlıyorum. "

Derya Ünal da çocuklarıyla eşine yardımcı olduklarını, köydeki evlerinin bir odasını atölyeye dönüştürdüklerini dile getirdi. 

Çiftin oğlu Emirhan Ünal ise okulda resim dersinde öğrendiği figürleri kabakların üzerine çizdiğini, babasının da bunların üzerlerini işlediğini kaydetti. 

Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.