Taşeron işçiler arasında ayrımcılık yaratan Ve adil olmayan düzenlemelerin değiştirilmesi lazım

Yol-İş Konya 1 Nolu Şube Başkanı Mürsel Selbüz;” Taşeron yanında çalışan işçiler arasında ayrımcılık yaratan ve adil olmayan düzenlemelerin değiştirilerek tüm taşeron isçilerinin, başlangıçta hükümetimiz tarafından açıklandığı gibi kapsama alınması biz işçilerin, başta Cumhurbaşkanımızdan ve Sayın Başbakanımız ile hükümetimizden beklentimizdir” dedi.

Taşeron işçiler arasında ayrımcılık yaratan  Ve adil olmayan düzenlemelerin değiştirilmesi lazım
Yayınlanma:

OHAL Kapsamında yayımlanan “696” sayılı kanun hükmünde kararname ile kamu, kurum ve kuruluşlarının taşeronlarının çalıştırdığı işçiler ve Devlet Memurları Kanunu uyarınca 4/B, 4/C kapsamında çalışan işçilerin kadroya geçirilmesi memnuniyet yaratmıştır diyen Yol-İş Konya 2 Nolu Şube Bşakanı Mürsel Selbüz, konu hakkında yaptığı açıklamasında şu sözlere yer verdi.” Karayolları Genel Müdürlüğünde asıl işin bir parçası olan yol bakım ve yama hizmetleri, karla mücadele hizmetleri gibi süreklilik arz eden işler anahtar teslimi olarak üstlenen taşeronların yanında çalışan işçilerin, Tünel işletmeciliğinde tünellerin bakım ve hizmetlerini yapan işçiler ile müşavirlik hizmeti altında tünellerdeki HGS dâhil her türlü işleri yapan işçilerinde kadroya alınmasını yapılacak olan değişikliklerle kadroya alınmalıdır.

Ülke genelinde 3000 bin, müşavirlik hizmetlerinde görev yapan 2000 işçi bulunmaktadır. Konya’da bu rakam 450 işçi ve müşavirlik hizmeti altında çalışan 140 işçimiz var. Taşeron yanında çalışan işçiler arasında ayrımcılık yaratan ve adil olmayan düzenlemelerin değiştirilerek tüm taşeron isçilerin, kadroya geçirilmesini hükümetimizden talep ediyoruz.

Kararname ile yapılan düzenlemenin yarattığı diğer bir endişede, taşeron işçilerinin kadrolarına geçirildikleri kurumun yaptığı asıl işe göre Sosyal Güvenlik Kurumunda tescil edilmiş olan dosyadan kuruma bildirilmeleri yerine,kadroya geçecek her bir işçinin yaptığı işin koluna göre ayrı bir bağımsız işyeri tescil edilerek o dosyadan kuruma bildirilmesidir.

Böyle bir uygulamanın gereksiz yere sendikalar arasında sürtüşmelere neden olacağı gibi, giderek farklı uygulamaların yaratacağı, huzursuzlukların çıkmasına ve bu durumun giderek çalışma barışının bozulmasına neden olacağı açıktır.

Oysaki sendikalar ve toplu iş sözleşmesi kanunu, böyle bir ortamın oluşmaması, aynı işyerinde asıl işin yanında birden çok yapılan yardımcı işler için ayrı bağımsız işyerinin tesciline imkan tanımamış, tüm yardımcı işlerde çalışanların ayrımsız olarak asil iş koluna göre tescil edilen işyeri dosyasından kuruma bildirilmesini ve sendikal örgütlenmenin de buna göre oluşmasını hükme bağlamıştır.

Taşeron yanında çalışan işçiler arasında ayrımcılık yaratan ve adil olmayan düzenlemelerin değiştirilerek tüm taşeron isçilerinin, başlangıçta hükümetimiz tarafından açıklandığı gibi kapsama alınması biz işçilerin, başta Cumhurbaşkanımızdan ve Sayın Başbakanımız ile hükümetimizden beklentimizdir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.