Taze fındık tezgaha indi #konyahaber

Konya’da taze fındık tezgaha indi. Pazarlarda başta olmak üzere seyyar arabalarda satışa sunulan taze fındığın kilosu 15 TL’den satılıyor.

Taze fındık tezgaha indi #konyahaber
Yayınlanma:

Bu sene fındık satışlarının geçen seneye göre daha canlı olduğunu söyleyen fındık tezgahı sahibi Kemal Karakuş, “Konya halkı eskiye nazaran artık daha fazla fındık tüketiyor. Eskiden halkımız çok fazla bilmiyordu ve taze fındık çok fazla gelmiyordu. Bu yıl dışardan fındık Konya’ya daha fazla girmeye başlayınca halkımız taze fındık ile tanıştı. Aslında taze fındığın daha çok tanıtılması lazım ki halkımız bunu daha çok tüketmeli” dedi.

Kavrulmuş fındıktan farklı olarak taze fındığın dalından koparılıp getirildiğini belirten Karakuş, taze fındık sağlık açısından da önemli vitamin miktarı daha fazladır. Kavrulmuş fındık ise daha yağlı süt fındık ise yağsız olduğu için yemesi hafiftir. Süt fındığı yiyebildiğiniz kadar yersiniz dokunmaz ama kavrulmuş fındık çok fazla tüketilemez” şeklinde konuştu.

                                       
Süt fındığın lezzetli olduğunu söyleyen fındık tezgahı sahibi, Kemal Karakuş "Bir ay öncesinden taze fındık yemek isteyenler daha çok bizi tercih ediyor.  Taze fındığın kilosunu 15TL’den satışa sunuyoruz" dedi.

GAMZE ERDOĞAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.