TBMM Genel Kurulu'nda Çalışan Gazeteciler Günü kutlandı

TBMM Başkanvekili Bahçekapılı, "Demokratik kültürümüzün en önemli parçalarından birisi olan medya kuruluşlarının sorumluluklarının bilincinde, hem demokrasimizin gelişmesine, birlik ve beraberliğimize katkılarının süreceğine inanıyorum." dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda Çalışan Gazeteciler Günü kutlandı
Yayınlanma:

TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, "Demokratik kültürümüzün en önemli parçalarından birisi olan medya kuruluşlarının sorumluluklarının bilincinde olarak hem demokrasimizin gelişmesine hem de birlik ve beraberliğimizin pekişmesine katkılarının süreceğine inanıyorum." dedi.

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Bahçekapılı başkanlığında toplandı.

Bahçekapılı, bugünün Çalışan Gazeteciler Günü olduğunu anımsatarak, bütün gazetecilere hızlı ve doğru haber yarışında başarılar diledi.

Bahçekapılı, "Demokratik kültürümüzün en önemli parçalarından birisi olan medya kuruluşlarının sorumluluklarının bilincinde olarak hem demokrasimizin gelişmesine hem de birlik ve beraberliğimizin pekişmesine katkılarının süreceğine inanıyorum." ifadesini kullandı.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay da Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlayarak, basın çalışanlarının sorunlarına çözüm getirilmesini istedi.

HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu ise dün partili bazı üyelerinin gözaltına alındığını belirterek, iktidarın herkesi kendisine düşman gördüğünü savundu. Kerestecioğlu, bugünün çalışamayan, yazamayan, güvencesiz çalışan gazetecilerin günü olduğunu söyledi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de tüm basın mensuplarıyla, mesleğinden edilen ve tutuklu olan gazetecilerin gününü kutladıklarını belirtti.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın Genel Kurulda kavaslar ve milletvekillerinin kullandığı alanı kendisine göre düzenlemesine tepki gösteren Özel, Kahraman'ın "tek adam" olarak keyfi şekilde Meclisi yönettiğini savundu. 

Bahçekapılı, Kahraman'a yönelik hitaplara dikkat edilmesini ve hakaret edilmemesini istedi. Konuyu Meclis Başkanı Kahraman ile görüştüğünü aktaran Bahçekapılı, odanın milletvekillerin ihtiyaçlarına göre düzenleneceğini ve eklemeler yapılacağını bildirdi.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan da Kahraman'ın tüm Meclisin başkanı olduğunu belirterek, hitaplara dikkat edilmesi gerektiğini dile getirdi. Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlayan Turan, "Basının yapıcı eleştirel tutumu demokratik gelişimi ilerletir, büyütür. Toplumun doğru şekilde haber almasını sağlar. Bu anlayışla çalışan, ter döken tüm basın mensuplarımızın Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum." ifadesini kullandı.

Gündem dışı söz alan MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı ise taşeron işçilere yönelik düzenlemedeki eksiklere dikkati çekti. CHP Kocaeli Milletvekil Tahsin Tarhan da Gebze'deki Hünkar Çayırı'nın ranta kurban edildiğini savunduğu konuşmasında, Çayırın Erzincan Kültür ve Eğitim Vakfına tahsis edilmesinden Başbakan Binali Yıldırım'ın haberi olup olmadığı sordu ve bu yanlıştan vazgeçilmesini istedi.

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ ise "Seyyid Ahmet Arvasi"nin ölüm yılına ilişkin gündem dışı söz aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.