2024 Yılı savaş uçakları satış fiyatı sıralaması açıklandı!.. Bakın ilk iki sırada hangi uçaklar var...

2024 yılı savaş uçağı satış fiyatları listesi açıklandı. Listede, ABD'nin ürettiği F-22 Raptor ve F-35 Lightning II uçakları ilk iki sırayı aldı. Ayrıntılar haberimizde...

2024 Yılı savaş uçakları satış fiyatı sıralaması açıklandı!.. Bakın ilk iki sırada hangi uçaklar var...
Yayınlanma:

2024 yılı savaş uçakları satış fiyatı sıralaması açıklandı. Sıralamaya göre, en pahalı savaş uçağı Lockheed Martin F-22 Raptor oldu. Raptor'un fiyatı 143 milyon dolar olarak belirlendi. Raptor'u, 130 milyon doların üzerinde bir fiyatla F-35 takip etti.

f-22.jpg

Sıralamaya göre, Avrupa'nın en gelişmiş savaş uçağı olan Eurofighter Typhoon, 124 milyon dolarlık fiyatıyla üçüncü sırada yer aldı. Typhoon'u, 117 milyon dolarlık fiyatıyla F-15EX, 115 milyon dolarlık fiyatıyla Rafale ve 110 milyon dolarlık fiyatıyla J-20 takip etti.

eurofighter.png

Sıralamaya göre, en ucuz savaş uçakları ise 85 milyon dolarlık fiyatıyla JAS 39E/F Gripen ve 70 milyon dolarlık fiyatıyla FC-31 Gyrfalcon oldu.

gripen-ng.jpg

Satış fiyatı sıralaması, savaş uçaklarının sahip olduğu teknolojiler ve yeteneklerle yakından ilişkilidir. En pahalı savaş uçakları, genellikle en gelişmiş teknolojilere ve yeteneklere sahip olanlardır. Bu teknolojiler ve yetenekler arasında, radarlara yakalanmayı zorlaştıran düşük radar kesit alanı, gelişmiş sensörler ve silahlar yer almaktadır.

Satış fiyatı sıralaması, aynı zamanda savaş uçaklarının pazar payını da yansıtmaktadır. En pahalı savaş uçakları, genellikle gelişmiş ülkeler tarafından tercih edilmektedir. Bu ülkeler, sahip oldukları gelişmiş teknolojiler ve yetenekler sayesinde, savaş uçakları ile hava üstünlüğünü elde etmeyi amaçlamaktadırlar.


Kaynak:Haber Kaynağı

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.