Telefon saatine bakan yanıldı!

Avrupa’da saatlerin değişmesi, ülkemizde ise sabit kalmasıyla birlikte insanlar arasında yeniden “saat kaç” sorusu sorulmaya başlandı.

Telefon saatine bakan yanıldı!
Yayınlanma:

Avrupa ülkeleri gece yarısından itibaren yaz saati uygulamasına geçti ve saatleri bir saat ileri alındı. Ancak ülkemizde saatler değişmedi.  Kullandığımız elektronik cihazlar Avrupa menşeli olduğu için vatandaşlar özellikle telefondaki saate bakınca aldandılar.İbrahim Duyar telefon alarmı ile uyanmasaydı daha fazla uyayacabileceğini dile getirerek, “Bugün sabah telefonumun alarmı ile uyandım. Geceden saatlerin bir saat ileri alındığını bilmiyordum. Dükkana geldiğimde televizyonu açtığımda gerçeği anladım. Diğer esnaflarda bizim gibi erken gelmişler. Kol saatime veya evde televizyona baksaydım hafta sonu 1 saat daha erken uyayabilirim” diye konuştu.

“MAÇ SAATLERİNİ TAKİP EDEMİYORUM”

Yavuz Selim Akçay ise saatlerin değiştiğinden dolayı maçları takip edememekten şikayet ederek, “Sabah uyandığımda hava karanlıktı. Telefonumun saatine baktım inanamadım. Daha sonra kol saatime bakınca kafam karıştı. Çünkü telefon 9’u gösteriyor, saatim ise 8’i gösteriyordu. Televizyon saatine bakana kadar gerçek saati öğrenemedim. Çalıştığım yerde de arkadaşlar birbirlerine saati soruyordu. Ben eski düzenin gelmesini istiyorum. 22.45’te 23.45’te maç konuluyor. Maçları takip edemiyoruz” dedi. (Ufuk Kendirci)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.