Terör mağduru öğrenciler Antalya yolcusu

İçişleri Bakanlığının "Biz Anadoluyuz" projesi kapsamında Şırnak'ın Silopi ilçesinde 184 öğrenci Antalya'nın tarihi ve turistik mekanlarını gezme imkanı bulacak.

Terör mağduru öğrenciler Antalya yolcusu
Yayınlanma:

Şırnak'ın Silopi ilçesinden 184 öğrenci Antalya'ya geziye gönderiliyor.

İçişleri Bakanlığının "Biz Anadoluyuz" projesi kapsamında ilçedeki çeşitli okullardan 184 öğrenci velileri ile Silopi Dicle İlk ve Ortaokulu bahçesinde bir araya geldi.

İlk kez Antalya'ya gidecek ve uçağa binecek olmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşayan öğrenciler okul bahçesinde hatıra fotoğraf çektirdi.

Öğrencileri uğurlamaya gelen İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Dayanan, bu projenin uygulanmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Dayanan, bölgeden yaklaşık 50 bin terör mağduru öğrencinin ülkenin cennet şehirlerini gezeceğini ifade ederek, bu gezilerle öğrenciler arasında kültürel kaynaşmanın da sağlanacağını belirtti.

"Gezinin, öğrencilerimizin başka yerleri gezme ve görmeleri neticesinde ortak değerleri paylaşmak açısından çok büyük katkı sağlayacağını umut ediyoruz." diyen Dayanan, öğrencilerin gezi sonrası izlenimlerini okulda paylaşmaları ile olumlu sonuçlar elde edileceğini umduklarını aktardı.

Dayanan, diğer illerdeki öğrencileri de Şırnak'a davet ettiklerini dile getirerek, onları ilde ağırlamaktan gurur duyacaklarını kaydetti.

Öğrencilerden Afşin Öymen ilk kez Antalya'ya gideceğini ve ilk kez uçağa bineceğini belirterek, çok heyecanlı olduğunu söyledi.

Öymen, gezide emeği bulunan herkese teşekkür etti.

Emirhan Demir de il dışına ilk kez çıkacağını aktararak, Antalya'yı görecek olmanın mutluluğunu yaşadığını anlattı.

Öğrenciler daha sonra otobüslerle Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı'ndan Antalya'ya uğurlandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.