Tiyatro Festivali ‘Pembe Panduflu Aşk’ ile başladı (Özel Haber)

Ev sahipliğini Konya Devlet Tiyatrosu’nun yaptığı ve bu yıl 12’incisi düzenlenen ‘Bin Nefes Bir Ses Uluslararası Türkçe Tiyatro Yapan Ülkeler Festivali’ perdelerini Pempe Panduflu Aşk ile açtı.

Tiyatro Festivali ‘Pembe  Panduflu Aşk’ ile başladı (Özel Haber)
Yayınlanma:

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Konya Bin Nefes Bir Ses Uluslararası Tiyatro Festivali”, dünyadan ve Türkiye’den önemli tiyatro gruplarını 12’inci kez Konya’da sanatseverlerle buluşturuyor. Birgül Yeşiloğlu Güler'in yazdığı ve Ezgi Yentürk'ün yönettiği, Adana Devlet Tiyatrosu yapımı, "Pembe Panduflu Aşk" oyunu ile perdelerini açan Festival renkli görüntülere sahne oldu.

Pembe Panduflu Aşk oyunu öncesi davetlilere bir selamla konuşması yapan Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt Türk Tiyatrosu’nun önemine değindi. Devlet Tiyatroları’nın gitmediği belde, il ve ilçenin kalmadığını belirten Mustafa Kurt, “Devlet Tiyatroları olarak her yere ulaşmaya gayret ediyoruz. Bir festival sadece bir kurumun yapacağı işlerle başarılı olmaz. Festivalimize Konya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve halkımız sahip çıkıyorsa festival, festival olur. Konya Devlet Tiyatrosu’nun yaptığı bütün oyunlar yoğun bir ilgi görüyor ve kapalı gişe oynuyor. Hem festivalimize hem de oyunlarımıza sahip çıktıkları için Konya halkına teşekkür ederim” diye konuştu. Konya Devlet Tiyatrosu Müdürü Doğan Doğru, yaşamlarını Türk Tiyatrosu’na, Türk diline, Türk edebiyatına adamış büyük ustalardan bahsederek, 'Yaptıkları katkılarla ölümsüz olmuş ve aramızdan ayrılmış büyük ustalara, başta Muhsin Ertuğrul, Cüneyt Gökçer, Mahir Canova, Salih Canar, Melek Ökte, Nur Subaşı olmak üzere adını anmakla bitiremeyeceğim tüm ustalarıma festivalin tüm alkışlarını adıyorum' dedi.

Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak ise yaptığı konuşmada  “Ülkemizin sanayi, teknoloji ve  tarımla yükselmesi ne kadar önemli ise sanatsal ve kültürel değerler bakımından yükselmesi de o kadar önemlidir. Bireylerin ve grupların toplum olmasını sağlayan tiyatro sanatı ülkemizde de gelişmesini sürdürmektedir. Konyamız’da bu manada Devlet Tiyatrosu’na sahip çıkarak bütün oyunların kapalı gişe oynanmasını sağlamakta” ifadelerini kullandı.

Protokol konuşmalarının ardından Festivalin ilk oyunu Pembe Panduflu Aşk oyunu  tiyatroseverlerle buluştu. Birgül Yeşiloğlu Güler'in yazdığı ve Ezgi Yentürk'ün yönettiği, Adana Devlet Tiyatrosu yapımı, "Pembe Panduflu Aşk" oyunu izleyiciler tarafından tam not aldı. Oyunun ardından Konya Devlet Tiyatrosu Müdürü Doğan Doğru tarafından oyunculara hediye takdim edildi. Devlet Tiyatrolarından iki oyunun sahneleneceği festivalde sekizi yabancı olmak üzere toplam 10 farklı oyun tiyatroseverlerin beğenisine sunulacak. Festivalde bu yıl, Kazakistan Cumhuriyeti'nden 'Jibek (Aşk Efsanesi)', Bulgaristan Cumhuriyeti'nden 'Ezop (Tilki İle Üzüm)' ve çocuk oyunu 'Alaaddin', Kosova'dan 'Gör Bak Neler Olacak Şimdi', Azerbaycan'dan 'Hellados', Balkar Cumhuriyetinden 'Doktor Filozofi', Yunanistan'dan 'Bana Bir Şeyhler Oluyor' ve Irak'tan 'Bohça' isimli oyunlar sergilenecek. Türkiye'den ise Devlet Tiyatroları oyunlarının yer aldığı festivalde, Konya Devlet Tiyatrosu 'Gus İle Yemek Saati'ni ve Adana Devlet Tiyatrosu 'Pembe Panduflu Aşk'ı tiyatroseverlerle buluşturacak. Festival, 28 Nisan Pazar günü son bulacak.

Özel Haber: Müslüm Evci

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.