Trafik terörüne en çok davetiye sürücülerden gitmiş!

Trafik kazalarına neden olan ve en fazla kusuru ortaya koyan sürücüler, hatalarıyla önde gidiyor.

Trafik terörüne en çok davetiye sürücülerden gitmiş!
Yayınlanma:

Elde edilen bilgilere göre geçen sene, ölümlü yaralanmalı trafik kazasına sebep olan ve en fazla kusuru ortaya koyan sürücüler, hatalarıyla önde gitti. 2014 yılında 143 bin 394 ölümlü yaralanmalı trafik kazasına neden olan sürücüler, trafik kazlarına neden olan unsurlar arasında ilk sırada yer aldı. Listenin ikinci sırasında, 16 bin 909 ölümlü yaralanmalı trafik kazasına neden olan yayalar yer alırken, listenin 3. sırasında 673 trafik kazasına neden olan araçlar, listenin 4. sırasında bin 170 ölümlü yaralanmalı trafik kazasına neden olan yol, listenin 5. sırasında ise 676 trafik kazasına neden olan yolcular yer aldı.

TRAFİK TERÖRÜNÜN EN BÜYÜK DOSTU KURALLARA UYMAMAK!

2014 yılında ölümlü yaralanmalı trafik kazalarına neden olan sürücülerin araç hızını, yol, hava ve trafiğin gerektirdiği şartlara uydurmamasından dolayı 52 bin 356 kazanın meydana gelmesine neden olması, listenin birinci sırada yerini aldı. Sürücüler, aynı zamanda kavşak, geçiş önceliğine uymadığından dolayı 21 bin 173 kazaya davetiye çıkarırken, öndeki araca arkadan da çarpmak 11 bin 133 ölümlü yaralanmalı trafik kazasına neden oldu.

SÜRÜCÜLERDEN DOLAYI BİNLERCE KAZA MEYDANA GELDİ

Sürücüler, manevraları düzenleyen genel şartlara uymadıklarından dolayı 10 bin 211 kazaya, dönüş kurallarına uymadıklarından dolayı 10 bin 207 kazaya, park etmiş araçlara çarparak 5 bin 35 kazaya, taşıt giremez trafik işareti bulunan yerlere girdiklerinden dolayı 4 bin 173 kazaya, trafik güvenliği ile ilgili diğer kurallara uymadıkları için 4 bin 53 kazaya, kırmızı ışık veya görevlinin dur işaretine uymadıkları için 3 bin 94 kazaya, alkollü olarak araç kullandıkları için iki bin 919 kazaya, şeridi ihlal ettikleri için iki bin 427 kazaya, aşırı hızla araç kullandıkları için bin 753 kazaya, yaya ve okul geçitlerinde yavaşlamadıkları ve yayalara geçiş hakkı vermedikleri için 940 kazaya, geçme yasağı olan yerlerden geçtikleri için 896 kazaya, hatalı şekilde veya yasak olan yerlere park yaptıkları için 582 kazaya, yolcu indirme ve bindirme kurallarına uymadıkları için 531 kazaya, bisiklet, motorlu bisiklet ve motosikletleri kurallara uymadan sürdükleri için 416 kazaya, eksik, bozuk veya uygun olmayan araç donanımıyla araç kullandıkları için 282 kazaya, tehlikeli veya aşırı şekilde yükleme yaptıkları için 190 kazaya, kaza mahallinde durmamak, gerekli tedbirleri almamak ve yetkililere bildirmedikleri için 160 kazaya neden olurken, diğer kurallara uymadıkları için de 10 bin 563 kazaya neden oldular.

Kader Eşiyok

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.