Trump'tan Kim Jong-Un'a çok ilginç benzetme!

ABD Başkanı Donald Trump, son füze denemesini cuma günü gerçekleştiren Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-un'a 'roket adam’ diye hitap etti.

Trump'tan Kim Jong-Un'a çok ilginç benzetme!
Yayınlanma:

ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore'nin son füze denemesinin ardından Twitter hesabından bir açıklama yaptı. Güney Kore lideri Moon Jae-in ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini aktaran Trump, Kim Jong-Un hakkında çok ilginç bir benzetmede bulundu.

"ROKET ADAM" BENZETMESİ

ABD Başkanı Trump, "Dün akşam Güney Kore Devlet Başkanı Moon'la konuştum. Ona 'Roket Adam'ın ne yaptığını sordum. Kuzey Kore'de uzun gaz hatları oluşuyor. Çok kötü!" açıklamasını yaptı.

KUZEY KORE SON DENEMENİN ARDINDAN DURMAYACAKLARINI AÇIKLAMIŞTI

Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un, son füze denemesinin ardından "Büyük güç şovmenlerine, onların sınırsız yaptırım ve engellemelerine rağmen ülkemizin nükleer gücünü tamamlama amacına ulaşacağını açıkça göstereceğiz. Nihai amacımız ABD ile gerçek güç dengesini tesis etmek ve Amerikalı yöneticilerin askeri bir seçenekten bahsetmeye cesaret edememesi" ifadesini kullanmıştı.

BMGK FÜZE DENEMESİNİ KINAMIŞTI

Füzenin fırlatılmasının ardından acil bir oturumda toplanan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) üyeleri, füze denemesini oy birliği ile kınamıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.