TSK’da FETÖ incelemesi

Türk Silahlı Kuvvetleri’nde, binlerce askerin FETÖ ile irtibatlı olup olmadığına dair inceleme yapıldığı öğrenildi.

TSK’da FETÖ incelemesi
Yayınlanma:

15 Temmuz darbe kalkışmasının ardından en kapsamlı soruşturmalardan birinin Türk Silahlı Kuvvetleri’nde (TSK) gerçekleştirildiği ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı merkezli FETÖ soruşturması kapsamında, son 1 yıldır Milli Savunma Bakanlığı (MSB) ile irtibatlı bir çalışma yürütüldüğü belirtildi.

Gazete Habertürk'ten Helin Şahin'in haberine göre, binlerce kişinin FETÖ ile irtibatlı olup olmadığına dair kapsamlı incelemenin halihazırda sürdüğü belirtildi. Hakkında inceleme yapılan binlerce kişinin pasif görevlerde olduğu kaydedildi.
FETÖ ile irtibatı somut olarak belirlenen ve darbe kalkışmasına iştirak eden 9 bin personel daha önce TSK'dan ihraç edilmiş, 400 personelin firari olduğu ifade edilmişti.
Haberde, binlerce kişi hakkında devam eden incelemede, askeri lise, Harp Akademisi ve yabancı dil sınavlarında alınan notların araştırıldığı, bazı sınavlarda 90 üzeri not alan personel sayısındaki ciddi artışın mercek altına alındığı kaydedildi.
Kısa süre önce 40’a yakın üst rütbeli asker hakkında idari soruşturma başlatıldığı belirtilirken, hakkında inceleme yapılan birçok personelin eşlerine ilişkin de araştırma yapıldığı bildirildi. Eşleriyle nasıl evlendikleri ve TSK içinde birbirleriyle evlenen personelin araştırıldığı ifade edildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.