Tüm dünyayı vicdana davet ediyoruz

Konya Tesisat ve İnşaat Malzemecileri Derneği (KONTİMDER) Yönetim Kurulu Üyeleri Mescid-i Aksa’da Müslümanlara yapılanları kınadı.

Tüm dünyayı vicdana davet ediyoruz
Yayınlanma:

Dün sabah namazından sonra Kapu Camii’si önünde yapılan basın açıklamasında konuşan KONTİMDER Yönetim Kurulu Başkanı Osman Başaran, şunları söyledi:  “Barış ve huzurun simgesi olan kadim şehir Kudüs’te , kutsal değerlerimiz hedef alınmakta  ve Müslüman kardeşlerimize zulüm yapılmaktadır.Kudüs, kutsal bir şehirdir. Yüce Allah tarafından görevlendirilen Peygamberlerin birçoğu Kudüs’te yaşamış veya hayatının bir bölümünün bu şehirde geçirmiştir. Üç semavi dinin kıblesi olmuş Kudüs, binlerce yıldır birçok medeniyete beşiklik yapmıştır. Kudüs ve çevresinde Hz. İbrahim, Hz. İsmail, Hz. Yakub, Hz. Yusuf, Hz. Musa, Hz. Süleyman ve Hz. İsa gibi nice peygamberler yaşamıştır.”

 İslam’ın ilk kıblegâhı, Peygamberimiz (s.a.v)’in İsrâ ve Mîrac tecrübesini yaşadığı Mescid-i Aksâ da Kudüs’tedir. Mescid-i Aksa, Müslümanların en kutsal sayılan Harem Mescitlerinin üçüncüsüdür. Kur’anı-ı Kerimde “Mescid-i Aksa”dan adıyla bahsedilmekte ve bu  mescidin etrafının mübarek kılındığını bildirmektedir. 

İbadet özgürlüğü kısıtlandı

İsrail’in zalim uygulamaları ile müslümanların kendi camilerinde ibadeti engellenerek, ibadet özgürlüğü dünyanın gözü önünde kısıtlanmıştır. 1967 yılından beri Mescid-i Aksâ’da ilk kez önceki hafta Cuma namazı kılınamamıştır.  Mescid-i Aksa’nın avlusunda 3 Filistinli gencin İsrail askerleri tarafından kurşun yağmuruna tutularak öldürülmesi, Kudüs’te yaşayan Filistinlilere ve Mescid-i Aksa’da ibadetlerini yerine getiren Müslümanlara yönelik saldırı, baskı ve yıldırma politikaları,  ezanın yasaklanması, Mescid-i Aksa’nın ibadete kapatılması ve ardından kapılarına metal arama dedektörlerin yerleştirilmesi, Müslüman alemini derinden yaralamıştır. Bir ibadethanenin kapatılmasına gösterilen hiç bir gerekçe haklı sayılamaz.  İsrail’in Filistinlilere yönelik saldırıları kabul edilemez bir insanlık suçudur. İnsanların kutsal değerlerine saygı ve ibadet özgürlüğü temel haklarıdır. Kutsal değerler hem hukuki hem de insanlığın koruması gerektiği bir konudur. Mescid-i Aksa bütün Müslümanların kutsal mescididir ve Müslümanlar onun dokunulmazlığını ve şerefini korumalıdır. Tüm İslam alemine çağrıda bulunuyoruz, Kudüs’te yaşanan bu zulme dur demeliyiz, kutsal ibadethanelerimizi korumalıyız. Yarın Mekke’nin, Mescid-i Nebevvi’nin, Konya’nın başına gelmesi muhtemel saldırıların önünü bu günden kesmeliyiz. Zira bizler İsrail’in sınırlarımızı yokladığı ve daha da fazla şımaracağı kanaatindeyiz. Ayrıca geçtiğimiz günlerde Katar ile başlayan krizin planlı olarak Müslümanları bölmeyi amaçladığını ve sinsice planın ikinci aşamasının şu anda uygulamada olduğunu düşünüyoruz. Bu vesile ile Kudüs’te yaşanan bu dayanaksız ve haksız uygulamalara ve katliamlara tüm dünya ülkelerinin duyarsız kalmamasını ve tepki göstermesini temenni ediyoruz. “

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.