Tunceli 'Sonel'le kabuğunu kırıyor

İçişleri Bakanlığı'nca Tunceli Valisi Tuncay Sonel'in belediye başkan vekili olarak görevlendirilmesinin ardından başlayan hizmet atağı artarak sürüyor.

Tunceli 'Sonel'le kabuğunu kırıyor
Yayınlanma:

Görevlendirme öncesi birçok sorunla boğuşan Tunceli halkı, Vali Tuncay Sonel'in KHK gereği belediye başkan vekili olarak göreve getirilmesiyle hizmetle tanıştı. Belediye hizmetlerinde büyük aksaklık yaşanan, toplu taşımadan yol yapımına, park ve bahçe çalışmalarından sulamaya kadar birçok hizmetin tam anlamıyla verilemediği kentte, Vali Sonel öncülüğündeki ekip Tuncelilere en kaliteli belediyecilik hizmetini vermek için kolları sıvadı.

Su kesintilerinin vatandaşları çileden çıkardığı kentte ilk iş olarak Orman ve Su İşleri Bakanlığı desteğiyle içme suyu projesi hazırlayan ekip, Türkiye'nin en kaliteli suyunun musluklardan akması için çalışma başlattı.

İçme suyu projesinin yanı sıra farklı alanlarda da hazırladığı projelerle ve yaptığı çalışmalarla adından söz ettiren Sonel, kısa sürede Tuncelilerin gönlünde taht kurdu.

Tunceli Belediye Başkan Vekili Sonel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte göreve geldiği andan itibaren vatandaş odaklı çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

Kendilerinden önce belediye bütçesinin yüzde 80'inin personel maaşına gittiğini anlatan Sonel, şöyle konuştu:

"Biz belediyeyi aldıktan sonra ilk işimiz, yöre insanımızın ve yöremizin temel ihtiyaçlarını belirlemek oldu. Bu kapsamda özellikle Orman ve Su İşleri Bakanlığımızın ve Kalkınma Bakanlığımızın da katkılarını alarak belediyede küçük dokunuşlarla ve güzel projelerle kısa sürede hayata geçirilecek işlere giriştik. Örneğin kent merkezindeki Mameki Köprüsü ile Mavi Köprü arasında yıllardır konuşulan ve 80 bin metrekare yeşil alanı kapsayacak olan yürüyüş yolları, bisiklet yolları, vatandaşlarımızın çocuklarıyla hoşça vakit geçirebilecekleri alanlar yapıyoruz. Bu projeyi 8-9 ay içerisinde tamamlayarak yöre insanımızın kullanımına sunacağız. Diğer bir projemiz de Atatürk Mahallesi'nde Uzunçayır Baraj Gölü kıyısında, 5 bin 700 metre uzunluğunda kıyı düzenlemesi rekreasyon çalışması yapıyoruz. Orada da 64 bin metrekare yeşil alan olacak. Yani şu an Tunceli'de mevcut olan yeşil alanın bir yıl içerisinde 1,5 katından fazla bir yeşil alanı elde etmiş oluyoruz."

Sularla çevrili kentte vatandaşlar artık temiz su içecek

Sonel, göreve geldiklerinde sık sık su kesintilerinin yaşandığını bildirerek, şehrin bir tarafından Munzur, diğer tarafından ise Pülümür çayının aktığını hatırlattı.

Ph değeri 8,45 olarak ölçümlenen, Türkiye'nin en kaliteli sularından "Munzur" suyunun yapılan çalışmayla vatandaşlarla buluşacağına değinen Sonel, "Orman ve Su İşleri Bakanlığı'mızın da katkısını alarak Tuncelimizin en kaliteli suyunu Ovacık gözelerinden buraya getireceğiz. Ovacık-Tunceli arası 80 kilometre, oradan buraya temiz ve içilebilir su getireceğiz. Proje ihalesi yapıldı ve işlemleri devam ediyor." diye konuştu.

Sonel, ölümlü trafik kazalarının sıkça yaşandığı Demiroluk virajının da onayını Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan aldıklarını ve kısa sürede bu bölgedeki çalışmaların tamamlanacağını bildirerek, şunları kaydetti:

"İnsan merkezli hizmet etme gayretindeyiz. Biz göreve başladıktan sonra özellikle hem valiliğimizin kapısını hem de belediyemizin kapısını vatandaşlarımıza sonuna kadar açtık. Kapıları açmakla da kalmayacağız. Yetimi, öksüzü, engeli olan vatandaşı, şehit ailesi, gazilerimizi, yaşlısı, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı ziyaret ediyoruz. Yani kimsesizlerin kimsesi olmayı düşünüyoruz. Bir de burada aşevimizi yeniliyoruz. Günlük 500 vatandaşımıza onları rencide etmeyecek şekilde sıcak yemeklerini evlerine götürmeye çalışacağız."

Şehrin tam anlamıyla şehirleşmeye başladığını belirten Sonel, "Yani sporundan kültürüne, eğitimine, turizmine kadar yöremizle, yöre insanımızla iç içe hep beraber, onların da istekleri doğrultusunda yıllardır konuşulan fakat hayal olan, bir türlü gerçekleştirilemeyen projeler birer birer hayata geçiriliyor, bitiyor ve yöre insanımızın kullanımına sunuluyor." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.