'Tunus, Filistin halkını ve haklı davasını desteklemektedir'

Tunus Başbakanı Şahid, "Tunus, bu karar karşısında Filistin halkını ve onun haklı davasını halk ve hükümet düzeyinde mutlak şekilde desteklemektedir." dedi.

'Tunus, Filistin halkını ve haklı davasını desteklemektedir'
Yayınlanma:

Tunus Başbakanı Yusuf eş-Şahid, ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararına karşı ülkesinin Filistin halkının yanında yer aldığını belirtti.

Şahid, başkent Tunus'ta düzenlenen bir sempozyumda yaptığı konuşmada, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ün "İsrail'in başkenti" olarak tanınması ve Tel Aviv'deki büyükelçiliğin Kudüs'e taşınmasına ilişkin kararına değindi.

ABD'nin girişimini "Filistin halkının hakları ve Filistin meselesinin merkezine vurulan bir darbe" şeklinde değerlendiren Şahid, "Tunus, bu karar karşısında Filistin halkını ve onun haklı davasını halk ve hükümet düzeyinde mutlak şekilde desteklemektedir." dedi.

ABD Başkanı Trump, dün akşam düzenlediği basın toplantısında, BM Güvenlik Konseyi'nin 1980 yılında İsrail'in Doğu Kudüs'ü ilhak ederek başkent ilan etmesini geçersiz sayan 478 sayılı kararına rağmen, "Kudüs'ü resmen İsrail'in başkenti olarak tanıma zamanı geldi." ifadesini kullanmıştı.

Trump, ayrıca Dışişleri Bakanlığına, ülkesinin Tel Aviv'deki büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınması için hazırlıklara başlaması talimatı verdiğini açıklamıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.