Turistlerin ekonomiye katkısı yok

Konya Mevlana çarşısında bulanan esnaf Can Yıldızlar, yabancı turistlerin şehrin ekonomisine katkı sağlamadığını söyledi.

Turistlerin ekonomiye katkısı yok
Yayınlanma:

Mevlana Çarşısında bulunan esnaf, her yıl Hz. Mevlana müzesini ziyarete gelen milyonlarca turistin Konya ekonomisine katkı sağlamadığını belirtti. Mevlana çarşısında esnaflık yapan Can Yıldızlar, “Okulların tatil olmasıyla birlikte yerli turistler bizim işimize katkı sağlar. Okulların açılmasıyla birlikte bir durgunluk yaşıyoruz. Ancak aralık ayında Mevlana Haftası nedeniyle işlerimiz tekrara bir yoğunluk kazanıyor” dedi.

 

TURİSTLER MÜZEYİ GEZİP GİDİYOR”

 “Tabii işlerimizin durgunluğunun diğer bir kaynağı ise, yabancı turistler bize hiçbir getirisi yok” diyen Yıldızlar, “Rehberler turistleri Hz. Mevlana müzesinin kapısına otobüsüne kadar getirip tekrar hiçbir yeri gezdirmeden bindirip götürüyorlar Bu durum hem bize hem Konya’ya ekonomik olarak bir getiri sağlamıyor” diye konuştu.

 

“ÇİN’DE ÜRETİLENLERİ TERCİH EDİYORUZ”

Çin’de üretilen hediyelik eşyaları tercih ettiklerini belirten Yıldızlar, “Bazı toptancılar Çin’e numune hediyelik eşyalar göndererek, orada üretip burada satıyorlar. Bizim tercihimizde o yönde oluyor. Bizlerde daha uygun fiyata satma imkânı buluyoruz Çin mallarının bize hiçbir zararı yok, artı faydası var. Yerli mallarının üretimi oldukça maliyetli oluyor. Halk Çin malının kalitesiz olduğunu düşünebilir. Ancak biz buna kesinlikle katılmıyoruz. Buradan numune olarak giden malların kalitesi neyse oradan gelenlerde ona göre yapılıyor. Tabii ki milli olarak düşünürsek, kendi yerel malımızı satmamız daha doğru olur. Neticede bir ticaret yapıyoruz. Bunun için de uygun koşulların sağlanması gerekir” ifadelerini kullandı. (Melek Sarıtaş)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.