Turistlerin Hz. Mevlana’ya olan sevgisi

7-17 Aralık tarihlerinde gerçekleşen Hz. Mevlana’yı anma etkinlikleri için Konya’ya gelen yerli ve yabancı turistler, Hz. Mevlana’ya ve Şems’e olan sevgilerini dile getirerek, Konya’yı çok beğendiklerini söylediler.

Turistlerin Hz. Mevlana’ya olan sevgisi
Yayınlanma:

Hz. Mevlana’yı anma törenleri başladı. Konya’ya yerli ve yabancı turistler, Hz. Mevlana Müzesi’ni ve türbesini ziyaret ederek, bol bol dua ediyorlar. Irak’tan törenler için Konya’ya gelen turist Veyha Bayatlı, “Kerkük’te yaşıyorum. Özellikle 742. Şeb-i Arus töreni için bir hafta önce geldim. Konya’daki bu manevi havayı yaşamak için geldik. Mevlana Müzesi’ni gezdim, türbede dua ettim. Hz. Mevlana’ya karşı çok güzel bir gönül bağı var. Onunla alakalı kitapları çok okurum. Okuduğum kitaplardan da çok etkilendiğim için gelip yerinde görmek istedim. Mutluyum” diye konuştu.

“KONYA KÜLTÜRÜNÜ ÇOK SEVDİK”

Hz. Mevlana’yı anma törenlerinde Konya’da olmaktan mutluluk duyduğunu söyleyen Gülderen Ulus, “İstanbul’dan geliyorum. Konya’ya ilk defa geliyorum. Özellikle Mevlana törenlerine katılmak için geldim. Öncelikle Hz. Mevlana Müzesi’ni ve türbesini ziyarete gittim, bol bol dua ettim. Konya’yı ve kültürünü çok beğendim. Yemekleri çok güzel özellikle etliekmek ve bamya çorbası daha önce başka yerlerde de yemiştim ama Konya’da hakikaten çok farklı bir lezzet tattım. Konya’nın insanları çok kibar, bir şey sorduğumuzda hemen yardımcı oluyorlar” dedi. İstanbul’dan geldiğini söyleyen Aygül Oğuz ise Konya’da olmaktan dolayı mutlu olduğunu belirterek, uzun zamandır çok istediği hayalini gerçekleştirdiğini belirtti.

Melek Sarıtaş

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.