'Türk hisse senetlerine yurt dışından çok yüksek talep var'

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Karadağ, bu yılın başından itibaren Türk hisse senetlerine ve menkul kıymetlerine özellikle yurt dışından çok yüksek montanlı talep olduğunu söyledi.

'Türk hisse senetlerine yurt dışından çok yüksek talep var'
Yayınlanma:

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) tarafından düzenlenen Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi'nin açılışında yaptığı konuşmada, uluslararası ve yerli talebi karşılamak için en az ayda veya iki ayda bir büyük montanlı yeni arzlara ihtiyaçları olduğunu kaydederek, şu ifadeleri kullandı:

"Bu yılın başından itibaren Türk hisse senetlerine ve menkul kıymetlerine özellikle yurt dışı tarafından çok yüksek montanlı talep var. Bu talep yeni ürünler gelmediği için karşılanamıyor. İlave Toptan Satışlar Pazarında birkaç firmanın hisse satışıyla belki bir miktar market capte genişleme oldu ama bizim yine en az ayda veya iki ayda bir büyük montanlı halka arzlara ihtiyacımız devam ediyor. O tarafı canlandırmak, halka arzlara olan ilgiyi artırmamız için yoğun çalışmamız gerekiyor."

"11 milyar liranın üzerinde günlük işlem hacmini yakaladık"

Karadağ, hisseye olan talebi artırarak çalışmaları sürdürmeleri gerektiğini kaydederek, uluslararası piyasalarla karşılaştırdıklarında günlük işlem hacimlerinin çok iyi olduğunu, bu ay içerisinde 11 milyar liranın üzerinde günlük işlem hacmini yakaladıklarını aktardı.

Tüm aracı kurumlara birlikte çalışma çağrısında bulunan Karadağ, "İnşallah yakın dönemde hedeflerimiz doğrultusunda 1 milyar lira veya dolar üstü piyasa değerli firmaları borsamızda göreceğiz. Bu sermaye piyasalarımızda beklediğimiz hareketliliğin, canlılığın başlangıcı olacaktır. Çünkü sermaye piyasası kurumları olarak önümüzde çok güzel günler olacağını düşünüyorum." dedi. 

Büyük ölçekli, İSO 500'de, İSO 1000'de yer alan şirketlerin Borsa İstanbul'a girmesi için yaptıkları çalışmalardan bahseden Karadağ, "Büyük şirketlerin Borsa'ya gelmesi, halka arz edilmesi lazım. Çünkü 2011'den sonra gördük ki küçük işletmelerde başarıyı yakalayamıyoruz. Ne patronlar, ne küçük hisse yatırımcıları ne de sermaye piyasası kurumları olarak biz memnun oluyoruz." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.