Türk mimarlık ofisine Avrupa'dan birincilik ödülü

Yağmur Proje Tasarımı Q Plus European Property Awards’da birinci oldu

Türk mimarlık ofisine Avrupa'dan birincilik ödülü
Yayınlanma:

Yağmur Proje tasarımı Q Plus, dünya çapında yürütülen International Property Awards’un Avrupa bölgesinde düzenlenmiş olan European Property Awards ‘Leisure Interior For Turkey’ kategorisinde birincilik ödülü kazandı.

Yağmur Proje, Q Plus ile uluslararası çapta düzenlenen International Property Awards yarışmasının Avrupa ayağı olan European Property Awards’ta birçok başvurunun arasından öne çıkarak Leisure Interior For Turkey kategorisinde birinci olarak ödül kazanma başarısını gösterdi. 26 Ekim’de Londra Lancaster Hotel’de ödüller sahiplerini buldu.

Mimar Mahmut Emre Yağmur ve Mimar Teoman Aytolan liderliğindeki Yağmur Proje tarafından İstanbul’da faaliyet gösteren Saatpark için tasarlanan Q Plus, İstanbul’da bulunan Yenibosna Airport AVM içinde 480 m2 alana yayılan, konseptiyle ön plana çıkan bir cafe restoran projesi. Konumu dolayısıyla ticari alanların, konutların ve eğitim alanlarının kesintisiz 24 saat işlek olduğu bir alanda bulunmasına rağmen, karmaşıklaşan kullanıcı profilinin bu yoğunluğuna çözüm bulmak için sakin bir durak olarak tasarlanmış.

Q Plus İle Müşterilere Evlerindeymiş Gibi Bir His Yaşatma İsteği Hedeflendi

Projeye başlamadan önce müşterinin isteklerini göz önünde tutan Yağmur Proje, Q Plus’ı canlı bir sokak etkisinin var olduğu, endüstriyel materyallerin klasik elementlerle buluştuğu, hem operasyonel kısmın fonksiyonalitesinin hem de gelen müşterinin konforunun olabildiğince verimli olmasının amaçlandığı bir tasarım olarak işlemiş. Bir kafede ve restoranda yaşanacak deneyimin benzersiz olmasını amaçlayarak, kaplamalı kontrplak yüzeyler, metal ayrıştırıcı unsurlarla ve yarım kemerlerle ayrılan bölümler, endüstriyel malzemenin el işi işçiliğiyle karakter kazandırıldığı localar, modernist bir yaklaşımın aksine, müşterilerin her köşede başka bir ayrıntıyı görmesi, onlara evlerindeymiş gibi özgün bir his yaşatma isteği hedeflenmiş.

Malzeme seçerken doğallığın ve işlevselliğin en önemli hususlar olduğunu savunan Yağmur Proje, klasik vurgulu tasarlanmış girişten ana alana doğru geçerken, Roma İmparatoru Augustus'un eşi Livia Drusilla'ya sunduğu MÖ. 39'da yapılan Villa Livia duvar fresklerinin kopyasını işlemiş. Yüksek tavanlı ana alanı ahşabın sıcak etkisiyle, bakır ve bronz yüzeylerle zenginleştirilmiş ve bu bölümlerde kullanılan tüm mobilya ve aydınlatma elemanları özel olarak üretilmiş.

Q Plus’ın girişi, ana alanı, loca bölümleri ve bahçesi ana elementler olarak belirlenip, tüm konsepti; mekânlarını daha yaşanabilir, estetik ve kullanışlı hale getirmek adına dekoratif unsurlar ve teknik alt yapının görülebildiği, her bölümde farklı bir atmosferin yakalandığı, çok kültürlülükten alıntılarla huzur duygusunun hissedildiği bir kafe restoran olarak European Property Awards’un ‘Leisure Interior For Turkey’ ödülünü kazanması, Yağmur Proje’nin müşterileriyle sürekli iletişim halinde olmasının, iyi bir tasarım ekibi ve bakış açısıyla yola çıkmasının ürünüdür.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.