Türkiye mezunları Moskova'da buluştu

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen Türkiye mezunları ile buluşma programına, çok sayıda Türkiye'de eğitim görmüş kişi katıldı.

Türkiye mezunları Moskova'da buluştu
Yayınlanma:

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), Rusya'nın başkenti Moskova'da Türkiye mezunları ile buluşma programı düzenledi.

YTB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliği ev sahipliğinde yapılan programa, Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Hüseyin Diriöz, YTB Başkan Yardımcısı Hüseyin Gündoğar, Yunus Emre Enstitüsü Direktörü Prof. Dr. Ömer Özkan, yabancı misyon temsilcileri, Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) Avrasya Komitesi Başkanı Ali Galip Savaşır, Türk iş adamları, Rusya’nın Yakutistan, Buryatya, Hakasya, Dağıstan, Tataristan ve Başkurdistan gibi farklı ve uzak bölgelerinin yanı sıra Rusya’da yaşayan Azerbaycan, Kazakistan ve Kırgızistan vatandaşı çok sayıda mezun katıldı.

Büyükelçi Diriöz, programda yaptığı konuşmada, yıllar sonra mezunların bir araya gelmesine vesile olan YTB'ye teşekkür ederek, buluşma sayesinde birbirini uzun zamandır göremeyen kişilerin güzel bir dostluk ve arkadaşlık ortamında tekrar bir araya getirildiğini söyledi.

Türkiye-Rusya arasındaki ilişkilerin her geçen gün daha da pekiştiğine vurgu yapan Diriöz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in bugün yapacağı ikili görüşmenin, iki liderin son bir yıldaki altıncı yüz yüze görüşmesi olacağına işaret etti.

Diriöz, Türkiye ve Rusya arasında siyasi, ekonomik, akademik ve sosyal ilişkilerde büyük yol katedildiğini ve Türkiye mezunlarının bu noktada önemli katkılar sağlayacağını vurgulayarak, buluşmanın bu tarihe denk gelmesinden büyük memnuniyet duyduğunu belirtti.

"25. yıl nedeniyle Türkiye'de büyük mezun buluşması"

YTB Başkan Yardımcısı Gündoğar da Türkiye’nin 70 yıldır uluslararası öğrencileri ağırladığını, son 25 yıldır da sistematik olarak devlet bursu sağladığını belirtti.

Rusya’dan 1992’den bu yana 4 bine yakın öğrenciye burslu eğitim hakkı tanındığına, halihazırda bine yakın Rus öğrencinin Türkiye'de burslu veya burssuz eğitim aldığına dikkati çeken Gündoğar, Türkiye’de yetişmiş insan kaynağının ülkelerine dönmelerinin teşvik edildiğini söyledi.

Gündoğar, “Ülkemiz Bosna, Somali ve Arakan krizlerinde olduğu gibi dünyanın her yerinde yardıma ihtiyaç duyan toplumlardan desteğini esirgememiştir. Son yıllarda da ülkelerini terk etmek zorunda kalan 3,5 milyon Suriyeli ülkemizde barınmakta ve 16 bin öğrenciye yüksek öğrenim bursu verilmektedir.” dedi.

Türkiye'de "Bir kahvenin 40 yıl hatırı vardır" atasözünün yaygın olarak kullanıldığını dile getiren Gündoğar, şunları kaydetti:

"Biz sizleri Türkiye’de ağırlarken bir kahve ikram etmek istedik ve bu kahvenin de 40 yıl hatırı olsun istedik. Bugün sistematik olarak 1992'den beri verilmeye başlanan bursların 25. yılı ve 25. yıl nedeniyle de Türkiye'de büyük bir mezun buluşması tertip ediyoruz. Sizleri tekrar bir kahve içmeye davet edeceğiz." 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.