'Türkiye olmasaydı mazlumları kim koruyacaktı'

Suriye Müslüman Avukatlar Birliği Başkanı Şamil "Dünyada insanı koruyan tek devlet kaldı, bunun adı da Türkiye. Bu devlet mazlumların yeri oldu. Türkiye olmasaydı dünyadaki mazlumların haklarını kim görüp koruyacaktı" dedi.

'Türkiye olmasaydı mazlumları kim koruyacaktı'
Yayınlanma:

Suriye Müslüman Avukatlar Birliği Başkanı Etem Şamil, yaptığı açıklamada, dünyada insan hakları ile değerlerinin çöküş yaşadığını söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasını kınayan Şamil, bu kararın insan hakları anlamında da büyük bir yara olduğunu belirtti.

Şamil, kararın hem ABD hem de Birleşmiş Milletlere ciddi zarar verdiğini dile getirerek, "Trump'un aldığı bu karar, insan haklarına vurulmuş bir darbe. Bu karar aynı zamanda BM’ye de büyük darbe vurdu." diye konuştu.

Dünyanın birçok ülkesinde zulüm olduğunu, insanların kıymetinin ve hakkının kalmadığını vurgulayan Şamil, şöyle devam etti:

"Dünyada insanı koruyan tek devlet kaldı, bunun adı da Türkiye. Bu devlet mazlumların yeri oldu. Türkiye olmasaydı dünyadaki mazlumların haklarını kim görüp koruyacaktı. Nerede bir sıkıntı varsa orada Türkiye ve Recep Tayyip Erdoğan var. Nerede mazlum varsa, Türkiye kucak açıyor. Nerede bir enkaz ve zulüm varsa, Türkiye oraya gidip şefkatini ve büyüklüğünü gösteriyor. Sadece Türkiye'de yaklaşık 3 milyon Suriyeli var. Dünyanın her yerinde bu mazlumlara kim destek veriyor? Gerçekten bu zamanda Allah mazlumlara umut olsun diye Türkiye'yi gönderdi. 'Bütün insanların hukukunu koru, mazlumları himaye et' diye gönderdi."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.