Türkmenistan Kültür Günleri

Etkinlikler çerçevesinde, İnceminare Müzesi'nde Türkmenistan yöresine ait halı, kilim ve desenlerin bulunduğu serginin açılışı gerçekleştirildi

Türkmenistan Kültür Günleri
Yayınlanma:

KONYA (AA) - Türkmenistan Kültür Günleri kapsamında İnceminare Müzesi'nde Türkmenistan yöresine ait halı, kilim ve desenlerin bulunduğu serginin açılışı gerçekleştirildi.

Etkinlikler kapsamında düzenlenen serginin açılışı için Konya'ya gelen Türkmenistan Kültür Bakan Yardımcı Atageldi Şamuradov, İnceminare Müzesi'ni gezdi. Şamuradov, daha sonra kurdeleyi keserek, Türkmenistan yöresine ait halı, kilim ve desenlerin bulunduğu serginin açılışını yaptı.

Şamuradov, Türkiye'de çok sıcak karşıladıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Türkiye ile ilişkilerin asırlar öncesine dayandığını ifade eden Şamuradov, "Türkiye ile tarihi ilişkileri en iyi şekilde yürütmeye çalışıyoruz. 29 Kasım-4 Aralık tarihleri arasında Konya ve İzmir'de kültür sanat sergileri düzenlenecek.  Kültür Günleri çerçevesinde Türkiye'deki kardeşlerimizi sanatla ilgili Türkmen kültürüyle ilgili geniş bilgi alabilirler. Bu serginin tarihi bir binada gerçekleşmesi sevindirici" dedi.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, sergiyi Selçuklu'nun iki başkentinin buluştuğu bir etkinlik olduğunu dile getirdi.

Şeker, program kapsamında düzenlenen etkinliklerle Türkmenistan'daki kültür mirasının tanıtıldığını belirterek, "Bu sergi bizim yabancısı olmadığımız, köylerimizde hepimizin örneklerini gördüğümüz desenler, motifler, halılar, kilimler içermekte. Türkmenistan ve Türkiye iki devlet tek milletiz" ifadelerini kullandı.

Açılışa Konya Vali Yardımcı Fahri Oluk, Türkmenistan'dan gelen heyet ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.